Nem tudta kilakoltatni a főváros az átmeneti szállót

A helyszínen számos civil aktivista is megjelent.

MTI
2016. 10. 03. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akció annak ellenére kudarcba fulladt, hogy a Fővárosi Közgyűlés még márciusban döntött arról, hogy augusztus végével felmondja az OKE-vel 2000-ben kötött ingatlanhasználati szerződést, a szálló 64 lakójának elhelyezéséről pedig egy Gyáli úti munkásszálló egyik emeletén gondoskodik.

Iványi Gábor, az egyesület elnöke a sikertelen kiürítést követően az MTI-nek a helyszínen elmondta, a 2000-ben aláírt szerződésben az szerepel: amennyiben a főváros más célra kívánja hasznosítani az ingatlant, akkor az egyesület számára csereingatlant biztosít. Vagyis a Gyáli úti elhelyezés szerződésellenes, hiszen ahhoz az ingatlanhoz az OKE-t semmilyen jogviszony nem fűzi, illetve a döntés előtt nem is tárgyalt az egyesülettel a főváros – tette hozzá.

Az intézkedés végül azzal zárult, hogy aláírtak egy jegyzőkönyvet, miszerint a főváros megkísérelte birtokba venni az ingatlant, ám az egyesület ellenállása miatt ez nem sikerült – ismertette a történteket Iványi Gábor.

A helyszínen számos civil aktivista megjelent az átmeneti szálló védelme érdekében, illetve az MSZP több politikusa is: Kunhalmi Ágnes, Korózs Lajos, Lendvai Ildikó és Steiner Pál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.