„Ez a propagandának nagyon mély és mocskos szintje”

A Tanodaplatform vezetője elmondta lapunknak, hogy miért hagyta ott az Antiszegregációs Kerekasztalt.

Hutter Marianna
2017. 04. 21. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudtuk egyenes gerinccel vállalni, hogy ott maradjunk – így indokolta lapunk megkeresésére Szűcs Norbert, a Tanodaplatform vezetője, hogy miért hagyta ott Berki Judittal, a Bátonyterenyei Tanoda vezetőjével együtt az Antiszegregációs Kerekasztalt néhány nappal ezelőtt. – A magyar kormány tanácsadó testületében ültem, miközben az nyíltan gyűlöletkeltő kampányt indított többek között a hozzánk hasonló civilek ellen – indokolta Szűcs a döntést. Hozzátette azt is, hogy őt személy szerint a nemzeti konzultáció is nagyon rosszul érintette, „mert ez a propagandának nagyon mély és mocskos szintje”. Felvetésünkre kifejtette, hogy az Antiszegregációs Kerekasztal munkáját egyébként értékesnek tartja. Ugyanakkor már túl sokszor kellett emberileg és civil vezetőként is rossz kompromisszumot kötnie azért, hogy a jövőben célokat érhessen el vagy problémákat előzhessen meg. – Úgy gondoltam, most már elég a rossz kompromisszumokból – mondta.

A szakemberek távozásukat egy igen kemény hangvételű, Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének címzett levélben is indokolták. Ebben arról is írtak, hogy a kormány szerintük nem tartja fontosnak a társadalmi integrációt. „Hitet tesznek az iskolai szegregáció mellett. Korrupt, felzárkóztatási pénzeket ellopó roma vezetők védelmével nemcsak bűnözőket támogatnak, hanem lerombolják a roma közösségek méltóságát” – írták, majd később azt róják fel a kormánynak, hogy „a szegénységben élőket sorsukat megérdemlő parazitáknak tekintik, és előítéletek céltáblájává teszik”.

Korábban már több civil is felállt a 2013 óta működő kerekasztaltól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.