Ellopták a holmidat a mosdóban?

A kiskorú H. K. nem akart feljelentést tenni. Leginkább boldog volt, hogy mindene előkerült.

D. Horváth Gábor
2017. 07. 19. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez csak egy történet. Egy igaz történet. Nem több, nem kevesebb. A helyszín a Jászai Mari téri McDonald’s. Mivel Budapest belvárosában évtizedek óta nem nagyon van nyilvános, közterületi vécé, a lányok és az asszonyok egész nap sorban állnak a gyorséttermekben, hogy bejuthassanak a mosdóba. Így történt ez kedden is, este fél kilenc felé. Három középiskolás lány, H. K., V. D. és W. L. már alig bírta kivárni a sorát. A nagy sietségnek meg is lett az ára: egyikük, miután végre sorra kerültek, a vécében felejtette a hátizsákját.

Amikor észrevette, hogy ott maradt a zsák, már más foglalta el a helyiséget. H. K. nagyon megijedt, hiszen az értékei is ott maradtak. A pénztárcája, az igazolványai, az okostelefonja. Kétségbeesett. Visszaszaladt, és bekiabált a fülkébe, hogy ott felejtette a hátizsákot, és hogy aki bent van, adja ki neki. A bent lévő résnyire kinyitotta az ajtót, és kedves szavakkal kinyújtotta a zsákot. A lány megkönnyebbült, megköszönte. Igazán hálás volt. Már indult volna a többiekkel tovább, amikor észrevette, hogy a tárcája és a telefonja hiányzik. Újra visszafordult, és akkor már hangosan követelni kezdte az értékeit is. A fülkéből az a válasz érkezett, hogy ilyenek nincsenek. A barátnője ekkor föltárcsázta a számát, és a fülke zárt ajtaja mögül hallatszott, hogy csörög a telefon. Ekkor mindannyian megértették, hogy a bent tartózkodó ember hazudik.

A lányok beléptükkor észlelték, hogy a gyorsétterem előtt rendőrök állnak. Ezért hát kiszaladtak hozzájuk, hogy elmeséljék, mi történt velük. A két fiatal egyenruhás azonnal kapcsolt, a lányokkal együtt bementek a női mosdóba. Szólongatni kezdték a bent lévőt, mondván, nyissa ki az ajtót, és adja át H. K. értékeit. A bent lévő nő azt válaszolta, hogy mivel nála nincsenek ilyen dolgok, szálljanak le róla. A rendőrök ekkor már követelték, hogy nyissa ki az ajtót. Amikor az némi erőszak nyomán kitárult, kiderült, hogy mögötte egy sovány, városiasan öltözött, hajléktalannak tűnő, középkorú asszony rejtőzik.

Ruhájában ült a lehajtott fedelű kagylón, egyik kezével a falnak támaszkodott, a másikban valami löttyel teli, koszlott műanyag palackot szorongatott. A rendőrök kihúzták a fülkéből. Kérdéseikre mindent tagadott. A vita egyre hevesebb lett. Váltig állította, határozottan, hogy sem telefon, sem semmi más nincs nála a lány hátizsákjából. Ekkor az egyik rendőr mobilján föltárcsázta H. K. számát, mire az eltulajdonított telefon ismét megcsörrent a táskájában.

Ezután a nő minden ellenkezése ellenére átkutatták a táskáját. Előkerült a telefon, a tárca, az igazolványok és még sok minden más: a lányok számára ismeretlen tárgyak és tárcák. A rendőrök az azonosítás után átadták H. K.-nak a telefonját, az iratait, a tárcáját, és megkérdezték tőle, hogy akar-e följelentést tenni. A kiskorú H. K. nem akart, azt sem tudta pontosan, hogy mit jelent ez. Leginkább boldog volt, hogy mindene előkerült. A stressz miatt pityergett ugyan keveset, a barátnői megvigasztalták, és végül továbbálltak. A tanulság? Mindenki levonhatja maga.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.