Potápi Árpád János: Testvértelepülések között gazdasági kapcsolatok is létrejönnek

A testvértelepülések között gazdasági kapcsolatok is létrejönnek, ezáltal hozzá tudnak járulni a gazdaság élénkítéséhez – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 03. 26. 20:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Potápi Árpád János azt mondta, ilyen például a testvérvárosok boltjának működtetése, ahol a település a testvérváros termékeit mutatja be és árusítja.

Az államtitkár szólt arról, hogy a testvértelepülési programok támogatását 2015-ben 100 millió forintos, az ifjúsági és cserkész tevékenység támogatását pedig 2016-ban 50 millió forintos keretösszeggel indította el a Miniszterelnökség. Ezek az összegek idén 250-250 millió forintra emelkedtek.

A testvértelepülési pályázatra magyarországi települési és megyei önkormányzatok pályázhattak 500 ezer és 2 millió forint közötti összegre egy vagy több külhoni magyar településsel közösen megvalósítandó programjuk támogatására.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke (b), Újházi Éva gimnáziumigazgató és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár (j) a Zentai Gimnázium új épületszárnyának átadásán
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az ifjúsági és cserkész közösségek tevékenységét segítő pályázatra 500 ezer és 1 millió forint közötti összegre lehetett pályázni helyi és regionális szinten megvalósuló programok támogatására – ismertette az államtitkár, hozzáfűzve, a programok hozzájárulnak az identitás és a magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.