időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

A néppártnál könyörgött a Fidesz kizárásáért Cseh

Kárpáti András
2020.02.29. 08:06
A néppártnál könyörgött a Fidesz kizárásáért Cseh

Orbán Viktor Európai Néppártból (EPP) történő kizárásáért könyörgött a pártcsaládnak Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője. Az Eurobser­veren tegnap közzétett publikációban a liberális politikus elsősorban a magyar kormányfő EPP-nek címzett memorandumát támadta, amelyben Orbán Viktor a keresztény-konzervatív gyökereihez való visszatérésre szólította fel a pártcsaládot.

Cseh szerint a memorandummal a liberális és a balközép oldal közti kapcsolatok végleges megszakítására szólította fel a kormányfő az EPP-t. Úgy vélte, a Néppárt az „európai projekt” létét veszélyezteti azzal, hogy mindig „kihátrál” a Fidesz elleni szankciók véghezviteléből.

A liberális politikus szerint Magyarország különösen autoritáriussá és elnyomóvá vált az elmúlt tíz évben, s arra az állításra ragadtatta magát, hogy hazánkban zaklatással és vad dühvel szembesülhetnek azok, akik kiállnak a maguk igazáért.

Úgy vélte, az állami munkaadók megbosszulják az alkalmazottaikon vagy akár azok családjain ha a kormánypárttal szemben kritikus közösségimédia-bejegyzéseket tesznek közzé. Orbán Viktorról is személyeskedő hangnemben írt a képviselő: szélhámosnak, a legjelentéktelenebb európai politikusnak nevezte a miniszterelnököt, aki szerinte nemcsak a néppárt pénzét, hanem a lelkét is ellopná.

Cseh olyan képtelenséget is megfogalmazott, miszerint közvetetten a kormányfő számlájára írható, hogy a Momentum egyik budapesti fórumát egy erkélyről ledobott palackkal zavarták meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.