Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket végez a fővárosi kormányhivatal

Forrás: MTI2020. 03. 04. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a koronavírussal kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat irányainak megfelelően.

A kormányhivatal az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a hatóság a fogyasztók védelmében kiemelten ellenőrzi azokat a hagyományos kereskedelmi üzletekben, áruházláncokban megtalálható termékeket, amelyek iránt a koronavírus európai terjedése miatt nőtt a kereslet.

Külön figyelmet fordítanak a kézfertőtlenítő termékekre, amelyek vizsgálata során a fogyasztóvédelmi szakemberek az ITM vegyipari laborjában arra helyezik a hangsúlyt, hogy ezeknek valóban van-e a gyártó által feltüntetett fertőtlenítő hatásuk, nehogy hamis biztonságérzetet keltsenek a fogyasztókban – tették hozzá.

Vizsgálják azt is, hogy az alapvető élelmiszerekre, a tisztítószerekre és az egyéb, koronavírus-fertőzés miatt keresett eszközökre vonatkozó ártájékoztatás megfelel-e a jogszabályi előírásoknak. Kiszűrik a megtévesztő árfeltüntetéseket, és azt is figyelik, hogy az üzletek ténylegesen a kiírt áron értékesítik-e a termékeket – tudatta a kormányhivatal.

A közlemény szerint az ellenőrzések folyamatosak, a kormányhivatal jogsértés esetén fokozott szigorral lép fel, és a rendkívüli körülményekkel arányos szankciókat alkalmazza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.