Kósa Lajos: Ezeknek az eszméknek van egy jól megfigyelhető természetrajza

Debrecenben megszűnt a Jobbik, ott ugyanis még emlékeznek rá, hogy kezdetben Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt eszmék ellen jött létre a párt, Jakab Péter valószínűleg már nem emlékszik erre.

Forrás: HÍR TV2020. 03. 02. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bayer Zsolt a tőle jól megszokott stílusban tárta elénk a műsor első felének témáit. A Törökország, Szíria, Oroszország között kialakuló konfliktustól, a börtönbizniszen át több téma is előkerült. A megszokottnál jóval meghökkentőbb témák, ha úgy tetszik esettanulmányok is.

A műsor második felében Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt a Hír TV Bayer show című műsorának vendége.

Debrecenben megszűnt a Jobbik, ott ugyanis még emlékeznek rá, hogy kezdetben Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt eszmék ellen jött létre a párt. Jakab Péter valószínűleg már nem emlékszik ilyen jól pártja múltjára.

Ami a politikai eszméket illeti, azok visszatérése kapcsán több minden megfigyelhető Kósa Lajos szerint:

„Ezeknek az eszméknek van egy természetrajza és nagyon jól megfigyelhető, hogy hogyan térnek folyton folyvást vissza. Nem hiába egy csomó modern közéleti témában is visszaköszön az a gondolkodásmód és módszertan, amivel ezek jönnek.”

A kommunista és a náci diktatúrák, valamint ezzel kapcsolatos történelmünk és emlékeink is szóba kerültek. Akár csak az ezekre emlékező emléknapok melyek a Fidesz-KDNP-nek köszönhetőek. Beleértve a Terror Háza Múzeum létrejöttét és működését, amivel kapcsolatban érdekes és tanulságos történetet elevenített fel a Fidesz alelnöke.

A különféle kettős mércéket követően a budapesti Biodóm is beszédtémává vált:

„Igen a Biodóm esetében – az a valamikori vidámpark területén megvalósuló fejlesztés, a főváros beruházása. A beruházást egy csomó előtanulmány, megvalósíthatósági tanulmány, környezeti hatástanulmány, meg ilyesmik megelőzték, de most úgy látom, hogy Karácsony több százmillió forint értékben egy új tanulmány megírására ad megbízást” – fogalmazott Kósa Lajos.

Ami a főváros költségvetését illeti, semmi olyannak nyoma sincs benne, ami az ellenzék számára korábban fontosnak bizonyult.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.