Láng Zsolt: Nem az alapvető szolgáltatásokon kell spórolni

Nem az alapvető szolgáltatásokon, hanem a válságkezelés szempontjából nem annyira fontos beruházások halasztásával kellene spórolnia a fővárosnak – reagált Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője arra a hírre, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat a szemétszállításon spórol, és beszedette a hulladékgyűjtő kukák egyharmadát az utcákról.

Forrás: Inforádió2021. 01. 07. 15:40
null
Láng Zsolt Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láng Zsolt az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy minden olyan lépést, amely a jelenlegi időszakban a komfortérzetet csökkenti, minden olyan intézkedést, ami a budapestieknek az adófizetői forintjaikért kapott szolgáltatásait csökkenti, rossz lépésnek és téves válságkezelésnek tart a fővárosi vezetés részéről. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője azt is felrótta Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy az ügyben sem az ellenzék, sem pedig a budapestiek véleményét nem kérte ki, holott korábban azt ígérte, mindenről konzultálni fog. Hogy egyetértenek-e azzal, hogy a kiadások racionalizálásának az első lépése az, hogy visszavesznek az alapellátásokból.

– Rossz lépés, indokolatlan, nem is volt senkivel egyeztetve, és megint csökönyösen járja a főpolgármester a saját útját

– foglalta össze Láng Zsolt. Hozzátette: az elmúlt időszakban számtalan ügy kapcsán az volt látható, hogy a városvezetés hozzáállása miatt a fővárosi szolgáltatások, felújítások és beszerzések többe kerülnek, mint a korábbi vezetés idején. Példaként említette a Lánchíd vagy a 3-as metró felújítását, amelyeknél milliárdok mennek el feleslegesen.

Láng Zsolt
Fotó: Bach Máté

– Strukturálisan nézve a helyzetet, adott egy gazdasági válság a Covid-járvány miatt, és ebben a politikai és a gazdasági élet szereplőinek egyaránt össze kellene fogni, hogy minél előbb átlendüljön rajta az ország. Mindebben Budapest pedig kiemelkedő szerepet kap, hiszen az idegenforgalom és a turizmus a fővárosban húzóágazat, ami jelenleg komoly bajban van.

Ezért az említett ágazatokat érő megszorítások, valamint a szolgáltatások színvonalának csökkentése helyett inkább bizonyos nagyobb beruházásokat kellene egy-két évvel elhalasztani, amelyek amúgy már régóta váratnak magukra

– összegzett a frakcióvezető, aki hozzátette: bár egy felújított közterület szép és örömteli egy arra járó embernek, de ha a szemetesek egyharmada eltűnik, az a mindennapjaink komfortérzetét és egész Budapest tisztaságát fogja veszélyeztetni.

A Magyar Nemzet napokkal ezelőtt megírta: a főváros cégei spórolásba kezdtek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) például csaknem egyharmadával csökkentette az utcai hulladékgyűjtők számát. A létszámfelettinek ítélt zöld kukák begyűjtését már meg is kezdték a cég munkatársai. Az utcai hulladékgyűjtők ritkításából remélt megtakarítás egyébként nem a kevesebb szemétből származik, hanem a kukaürítő járatok számának csökkentéséből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.