Gyurcsány miatt nem beszél a baloldal Czeglédyről

Meglepő, hogy miközben a baloldali médiumok is gyakorta foglalkoztak a napokban a zuglói MSZP-s Tóth Csaba ügyével, addig az adócsalásért korábban elítélt és az ügyvédi kamarában felfüggesztett DK-s Czeglédy Csaba esete már nem kerül szóba. Budai Gyula országgyűlési képviselő szerint egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc nyomásgyakorlása miatt nem beszélnek Czeglédyről.

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 6:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy előválasztási vita robbantotta ki a legújabb baloldali botrányt. A Gulyás Márton nevéhez köthető Partizán internetes médiafelület vitát szervez és közvetít a baloldali előválasztás valamennyi körzetében. Számos adáson túl van már a stáb, az egyik soron következő felvétel a budapesti 8. számú egyéni választókerületi mandátumért induló momentumos Hadházy Ákos és a kerületben már második ciklus óta győztes MSZP-s Tóth Csaba vitáját kísérte volna végig, Tóth Csaba azonban nem sokkal a felvétel előtt lemondta a részvételt, amely így nélküle zajlott le. Tóth Csaba indoka az volt, hogy szerinte a Partizán szeptember elején készített Karácsony Gergely-interjújában Gulyás Márton kérdéseiben azt az állítást fogalmazta meg, hogy vele szemben megfogalmazódhat a korrupció vádja. Tóth Csaba ezért fel is jelentette Gulyás Mártont.

A történteket kimerítően tárgyalják a vezető baloldali médiumok, a Népszava szerint Tóth megfutamodott, a Telex azt taglalja, hogy Tóth a Zugló TV-ben gond nélkül elvállalta volna a vitát, a 168 óra pedig megszólítja az MSZP-s politikust, hogy elmondhassa az indokait.

Miközben Tóth Csaba ügye az egyik fontos téma a baloldalon, már nem hallani szinte semmit a jelenleg Szombathelyen, az LMP-s Ungár Péterrel szemben kampányoló Czeglédy Csabáról. Ungár Péter mögé beállt majdnem a teljes helyi baloldal, kivéve a DK-t, hiszen Czeglédy régóta Gyurcsány Ferenc embere. A számos baloldali önkormányzatnak dolgozó Czeglédy Csaba ügyvédet pedig korábban jogerősen elítélték adócsalásért, de újra a vádlottak padjára kellett ülnie egy hatmilliárd forintos költségvetési csalás miatt indított büntetőeljárásban. 

Emiatt a Vas Megyei Kamara felfüggesztette Czeglédy tagságát, aki hiába nyújtott be fellebbezést, a Magyar Ügyvédi Kamara helyben hagyta a megyei döntést.

A 2020-ban indult és elhúzódó büntetőeljárással kapcsolatban Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az Origónak már akkor azt nyilatkozta, Czeglédy Csaba szeretné, hogy 2022-ig az ellene indult büntetőeljárásban első fokon nem születne ítélet, mert a képviselőjelölti vagy esetlegesen a parlamenti képviselői státusszal mentelmi jog jár. Budai Gyula arról is nyilatkozott lapunknak, hogy miért hallgathat a baloldal Czeglédy korrupciógyanús ügyeiről. 

– Idén februárban pert indítottam a Czeglédy, illetve a Gyurcsány házaspár érdekeltségében működő cégek közötti kifogásolható kölcsönszerződések miatt. Akkor én a per alapját képező dokumentumokat eljuttattam Hadházy Ákosnak és Fekete-Győr Andrásnak is. Azért nekik, mindketten amellett tettek hitet, hogy nagyon határozottan fellépnek a korrupció ellen. Azóta sem kaptam semmilyen választ. Nyilvánvaló, hogy Czeglédy Csaba kínos a baloldalnak, de nem beszélnek az ügyről. Szerintem az is egyértelmű, hogy csak Gyurcsány Ferencnek van akkora hatalma és tekintélye, hogy hallgatásra intse a baloldal résztvevőit

– közölte a politikus. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.