Márki-Zay Péter halottak aláírásait emlegette a baloldali pártok kapcsán

A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint Jakab Péter megelőzésére van a legnagyobb esélye.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2021. 09. 18. 10:46
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2019. december 9. Mrki-Zay Pter, Hdmezvsrhely polgrmestere a Transparency International Magyarorszg konferencijn egy VI. kerleti tteremben 2019. december 9-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a Villányi úton leellenőrizték az aláírásokat, hogy, hogy nem a mieink között nem voltak halottak

– mondta el Márki-Zay Péter a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje hozzátette: más pártoknál volt kiszóródás, 

szerinte látszott, kik dolgoztak adatbázisból. 

„Kimondottan neheztelek akkor, amikor olcsó szólamokkal próbálnak meg szavazatokat szerezni, mert szerintem ez nem hiteles” – mondta Hódmezővásárhely baloldali polgármestere annak kapcsán, hogy az aláírásgyűjtésből „hiúsági versenyt” csináltak a pártok, továbbá szerinte a túlzás eszközével élt mind Dobrev Klára, mind Karácsony Gergely. „Van egy egyharmadnyi választói réteg, aki alig várja, hogy egy hiteles alternatívára szavazhasson a Fidesszel szemben, de az ellenzéket nem találta eddig annak” – jegyezte meg annak kapcsán, hogy Kőszeg Ferenc és Kéri László is ott van támogatói között. 

A Jobbik magatartásából azt olvasom ki, hogy Jakab Péter megelőzésére van a legnagyobb esélyem

 – mondta Márki-Zay, aki jelenleg a harmadik az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben, megelőzve a Jobbik elnökét. A baloldali kormányfő-jelölt ennek kapcsán megjegyezte azt is, hogy a Jobbik az aláírásai nagy részét vidéken gyűjtötte, míg ők a 33 ezer feletti aláírás harmadát Budapesten.

Szerinte a Jobbik lemondott Budapestről, amit hibának nevezett. 

Arról is beszélt, hogy a baloldali pártok biztosra vették, hogy neki és a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nem lesz meg a 20 ezer aláírás – erre vonatkozóan több megjegyzést is kaptak. Márki-Zay Péter azt is hangoztatta, hogy reményei szerint harmadik helyre kerül az előválasztáson, Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt követően, illetve megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mivel magát „konszenzusosabb” jelöltnek tartja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.