időjárás 12°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Pénzgyűjtésbe kezdett az előválasztást szervező aHang

Ternovácz Áron
2021.09.24. 17:25 2021.09.24. 17:50
Pénzgyűjtésbe kezdett az előválasztást szervező aHang

Két nappal eltolták a jelenleg is zajló baloldali előválasztást. A szervezők – állításuk szerint – nem bírják eszközzel a meglehetősen nagy érdeklődést, ezért az előválasztást szervező aHang pénzgyűjtésbe kezdett – szúrta ki a Telex. A hírportál egy pénteki levélről ír, amelynek tanúsága szerint az internetes szavazást lebonyolító operátori gárda nagyon szépen bővül, azonban nem tudják ellátni őket eszközökkel. 

A szervezők tehát összesen kétmillió forintot szeretnének összegyűjteni az előválasztás zavartalan folytatásához. Tableteket, mobiltelefonokat és mikrofonos fejhallgatókat akarnak vásárolni az összegből. 

A baloldal ugyan négy narratívát is lát az előválasztási rendszer leállása mögött, ám már a gyűjtés előtt is voltak arra utaló jelek, hogy hatalmas szervezési problémák állnak az előválasztási rendszer összeomlásának, illetve döcögős működésének hátterében. Az aHang kampányigazgatójának, Hajdú Gergelynek nyilatkozata alapján például kiderült: 

az online szavazást lebonyolító „nagyon komoly stáb” hétfőn délelőtt mindössze ötven főből állt, amit néhány órán belül sikerült megduplázni, ugyanakkor aznap így is csupán 4642 szavazó adatait sikerült feldolgozni. 

Az viszont nem derült ki, hogy ilyen rövid időn belül hogyan tudták újabb ötven fővel megnövelni a háttérmunkások számát, hiszen köztudott, szombaton még kétezer forintos óradíjért a Szárnyas Fejvadászon próbáltak dolgozókat és elektronikai eszközöket toborozni. 

A gyűjtés alapján úgy tűnik, a szükséges eszközöket még mindig nem tudták beszerezni a dolgozóknak.