Simicskó István: A globális folyamatok ellen csak összefogással lehet fellépni

A KDNP frakcióvezetője szerint a törvényhozás feladata, hogy jogi szabályozással garantálja az állampolgárok biztonságát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 06. 15:28
null
A politikus szerint az afganisztáni kivonulás újabb óriási migrációs hullámmal fenyeget. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 21. század a kihívások évszázada – jelentette Simicskó István, a KDNP képviselője és a 19. alkalommal megtartott Parlamenti Hírszerzési-Biztonsági Fórum budapesti ülésének levezető elnöke. A korábbi honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: 

– Hihetetlenül felgyorsult világban élünk, és ha bizonyos folyamatokat nem sikerül jogszabályi keretek között tartani, az nagyon komoly veszélyeket vonhat maga után. 

Simicskó István hangsúlyozta: ezekből a felgyorsult folyamatokból szervezett bűnözői körök, gazdasági érdekcsoportok és irreguláris államok is hasznot remélhetnek. – Kihasználják a védtelenebb embereket, közösségeket és országokat – fogalmazott. Kiemelte: a globális folyamatok ellen csak összefogással lehet fellépni. – Ha a világ több országának szakemberei és törvényhozói összefognak, akkor lehet garantálni az állampolgárok biztonságát – tette hozzá.

A képviselő szerint a törvényhozásnak kulcsszerepe van a biztonsági kockázatok elleni védekezésben
Fotó: Soós Lajos

Az ülésen részt vettek az USA és az Egyesült királyság képviseletében is neves szakértők. A nap folyamán olyan fontos kihívásokról tartottak előadást, mint a kibertér, az 5G-hálózatok, a mesterséges intelligencia és az emberkereskedelem. 

Simicskó István a törvényhozás szerepéről tartott előadást, amelyek jogi úton adhatnak választ a felmerülő problémákra. 

A politikus hangsúlyozta: a parlamenti döntéshozóknak nagy felelősségük van abban, hogy milyen jogszabályokat alkotnak, módosítanak a kor kihívásainak megfelelően. 

– Ezek a fórumok segítenek, hogy a nemzetközi, valamint a magyar parlamenti döntéshozatalban is hatékonyabban reagáljanak a különböző biztonsági kérdésekre – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.