időjárás 3°C Vilma 2021. December 5.
logo
Új alakulatokat is létrehoznak

Áder János jóváhagyta a honvédség fejlesztésének terveit

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.20. 15:21 2021.10.20. 15:27
Áder János jóváhagyta a honvédség fejlesztésének terveit

Jóváhagyta Áder János köztársasági elnök a Magyar Honvédség fejlesztési terveit

– mondta a Magyar Honvédség parancsnoka szerdán, miután megbeszélést folytatott az államfővel, aki a honvédség főparancsnoka is. Áder János a dolgozószobájában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, hogy megvitassák a honvédség aktuális kérdéseit. 

A találkozó után Ruszin-Szendi Romulusz újságíróknak azt mondta, hogy tájékoztatta a köztársasági elnököt az afganisztáni kimenekítési művelet részleteiről és a Breakthrough 2021 gyakorlatról, amelyen – mint fogalmazott – meg tudták mutatni a honvédség meglévő és új képességeit. – A köztársasági elnök által jóváhagyott fejlesztési tervek 

azt szolgálják, hogy Magyarország és a Magyar Honvédség a térség meghatározó haderejévé váljon – tette hozzá. 

Mint mondta, az államfő jóváhagyása után folytatják a megkezdett fejlesztéseket, amelyek nyomán Magyarország egyre hitelesebb tagja lesz a NATO-nak, és a magyar emberek is egyre jobban érzik majd, hogy a magyar katona minden nap őket szolgálja. A parancsnok újságírói kérdésre elmondta: a köztársasági elnök jóváhagyását igényelte például az új zászlóaljstruktúra. Ruszin-Szendi Romulusz azt is jelezte: 

elkötelezettek abban, hogy további alakulatok jöjjenek létre Magyarország területén. 

Az új helyszínekre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy egyelőre elemzik, hol születtek a katonák, hol vannak hagyományos katonavárosok, hol mekkora a munkanélküliségi ráta, 

hol látják a legszívesebben a magyar katonákat.

Kiemelte: maradnak az Országgyűlés által engedélyezett létszámkereteken belül, de a belső összetételen változtatnának. – Szeretnénk, ha minél több kiképzett harcolója lenne a Magyar Honvédségnek – fogalmazott.