időjárás 7°C Elza 2021. December 1.
logo

Büntetőfeljelentést tesznek Kálomista Gáborék a Gyurcsány-kommandó ellen

Forrás: origo.hu
2021.10.25. 17:02 2021.10.25. 17:50
Büntetőfeljelentést tesznek Kálomista Gáborék a Gyurcsány-kommandó ellen

Kovács Gábor producer azt javasolta a közösségi oldalán, hogy a követői közül minél többen foglaljanak jegyeket az Elkxrtukra, de ne vegyék meg és ne menjenek el rá. Így aztán, ha az emberek interneten megnézik, hogy van-e jegy, és látják, hogy nincs, akkor nem mennek el a moziba, következésképpen Kovács Gábor reménye szerint nem lesznek nézők az Elkxrtuk vetítésein. Az Origo a Gyurcsány-filmet szabotáló legújabb baloldali akció kapcsán Kálomista Gábor producert, a Thália Színház főigazgatóját kérdezte. Kálomista az mondta, hogy a Gyurcsány-film szabotálása miatt büntetőfeljelentést tesznek. Hozzáfűzte: dacára a történteknek, a hétvégén több mint 41 ezren tudtak az Elkxrtukra jegyet váltani, hogy megnézzék azt.

Az Origo megkeresésére reagálva Kálomista Gábor, a Gyurcsány-film producere kijelentette: 

Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen.

Mind nemzetközi szinten, mind itthon megpróbálják teljesen ellehetetleníteni az Elkxrtukat – hangsúlyozta, majd hozzátette: 

Olyan eszközöket vetnek be, ami szerintünk súrolja a bűncselekmény határát vagy talán túl is lépi azt, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél.

Kálomista Gábor kiemelte:

sem megakadályozni, sem meggátolni nem tudják az Elkxrtuk közönséghez való eljutását, viszont az érzékelhető, hogy valamit nagyon eltalálhatott náluk ez a film, amiért ilyen újabb alantas eszközökkel próbálják meg ellehetetleníteni.

Elsősorban az ártatlan nézőkkel szúrnak ki, akik ha rátekintenek egy mozihálózat térképére, délután még azt látják, hogy telt ház volt, az előadás előtt félórával viszonz több tucat át nem vett jegy marad a kasszában.

Ezért is érthetetlen számomra, hogy ebben filmesek is részt vesznek, mert ők is talán erre a nézőbázisra alapoznak, akiket most becsapnak

– hívta fel rá a figyelmet az Elkxrtuk producere.

Véleménye alapján ez egy rendkívül szánalmas és aljas kísérlet.

Én továbbra is arra biztatom a nézőket, hogy bátran nézzék meg a filmet, ne foglalkozzanak ennek a kommandónak a támadásaival. És ezúton is szeretném megköszönni annak a több mint 41 ezer nézőnek, akik jegyet tudott váltani, hogy megnézte az alkotást

– mondta végezetül Kálomista Gábor az Origónak.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Kovács Gábor producer és Vass Tamás első asszisztens. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt