Fidesz: Gyurcsányék mindig csak elvettek a nyugdíjasoktól

A kormánypárt közleménye kiemeli, hogy „Gyurcsányék” válság idején inkább elvettek egyhavi nyugdíjat, ahelyett, hogy segítették volna az időseket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 05. 15:56
DOBREV KLÁRA; GYURCSÁNY FERENC
Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke, volt szocialista miniszterelnk s felesge, Dobrev Klra, a prt miniszterelnk-jelltje a DK XI. kongresszusn s ellenzki elvlasztsi kampnynyit rendezvnyn a Kongresszusi Kzpontban 2021. augusztus 29-n. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ugyanazok a Gyurcsányék próbálják most újra megvezetni az időseket, akik kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a nyugdíjasoktól

– kommentálta a Fidesz azt, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a nyugdíjszámítás svájci indexálásának visszavezetését sürgette mai megszólalásában. 

A kormánypárt közleménye kiemeli, hogy „Gyurcsányék” válság idején inkább elvettek egyhavi nyugdíjat, ahelyett, hogy segítették volna az időseket.

Továbbá hangsúlyozták, hogy az egészségügyi ellátásért vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak az idősekkel fizettetni, háromszorosára emelték számukra a gáz és duplájára az áram árát, továbbá meg is akarták adóztatni a nyugdíjakat.

A Fidesz–KDNP megbecsüli az időseket, mivel a gazdasági növekedésnek köszönhetően idén ősszel minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumot fizetünk nekik, így visszaépítjük a Gyurcsányék által elvett 13. havi nyugdíjat, és máig biztosítjuk az idősek számára a rezsicsökkentéssel elért alacsony energiaárakat is

– hangsúlyozták.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy 2008-ban Gyurcsány Ferenc kormánya hozta meg a döntést, miszerint a 13. havi nyugdíjat el kell törölni. A döntésnek Gyurcsány bukása után már a Bajnai-kormány szerzett érvényt, az egyhavi plusznyugdíj helyett ők ígértek nyugdíjprémiumot az időseknek, amit azonban a jobboldali kormány fizetett ki először. Orbán Viktor kormánya idén nyolcvanezer forintos összeget fizet prémiumként, és ezzel párhuzamosan a 13. havi nyugdíjat is visszaépíti. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.