Orbán Balázs: A serpa szerepét Márki-Zay Péterre osztották

Az államtitkár kiemelte, Varju László úgy beszél a demokrácia ünnepéről, hogy a leadott szavazatok száz százalékát kapta meg egyetlen jelöltként.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 15:44
ORBÁN Balázs
Budapest, 2019. június 3. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miért költöttek el rengeteg pénzt az előválasztás szereplőinek lejáratására? – tette fel a kérdését napirend előtti felszólalásában Varju László hétfőn a parlamentben. A Gyurcsány-párti politikus szerint minden várakozást felülmúló sikerrel zajlott le az első országos hazai előválasztás. – Előválasztási győzelemmel térhet vissza a jogállam – közölte, majd gratulált a győzelemhez Márki-Zay Péternek. Varju László szerint az előválasztás során a baloldal jelentős változáson ment keresztül. – A Jobbik és a DK önállóan mérette meg magát, míg a többiek összefogva igyekeznek a továbbiakban előrelépni. A DK erős pártként szilárdította meg pozícióját, legtöbb képviselőjét meg tudta választatni, hogy a Fidesz kihívója legyen – vélekedett. 

Orbán Balázs államtitkár válaszában elmondta: 

Varju László úgy beszél a demokrácia ünnepéről, hogy a leadott szavazatok száz százalékát kapta meg egyetlen jelöltként. 

– Ez az ön demokráciája, gratulálok! – fogalmazott az államtitkár, majd arról is beszélt, hogy Észak-Koreában nagyon hasonló logikával működnek a megmérettetések. – Véleményszabadságuk pedig az, hogy ha valaki másképp gondolkodik, akkor lovasrohamot vezényelnek, és az a gazdasági növekedés, amikor épül-szépül az Apró-villa – mutatott rá Orbán Balázs, aki szerint 

az előválasztás a DK és Gyurcsány megerősödésére volt jó, a serpa szerepet pedig Márki-Zay Péterre osztották.

 – Mi ezzel szemben, amikor átvettük a kormányzást 2010-ben, teljesen új alapra helyeztük az állam működését: megújítottuk az alkotmányos rendszert, megdupláztuk a béreket, rekordmagasságra emeltük a foglalkoztatottságot, visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, bevezetjük a 25 év alattiak adómentességét – jelezte az államtitkár. Felhívta a figyelmet, hogy az előválasztási kampányban nem a Fidesz, hanem Karácsony Gergely költötte a legtöbbet, amire Márki-Zay Péter mutatott rá. – Mi nem önök, hanem a magyar emberek oldalára fogunk állni – zárta válaszát Orbán Balázs.

Borítókép: MTI/Kovács Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.