időjárás 5°C Melinda, Vivien 2021. December 2.
logo

Orbán Balázs: A serpa szerepét Márki-Zay Péterre osztották

Magyar Nemzet
2021.10.18. 15:44 2021.10.18. 15:54
Orbán Balázs: A serpa szerepét Márki-Zay Péterre osztották

– Miért költöttek el rengeteg pénzt az előválasztás szereplőinek lejáratására? – tette fel a kérdését napirend előtti felszólalásában Varju László hétfőn a parlamentben. A Gyurcsány-párti politikus szerint minden várakozást felülmúló sikerrel zajlott le az első országos hazai előválasztás. – Előválasztási győzelemmel térhet vissza a jogállam – közölte, majd gratulált a győzelemhez Márki-Zay Péternek. Varju László szerint az előválasztás során a baloldal jelentős változáson ment keresztül. – A Jobbik és a DK önállóan mérette meg magát, míg a többiek összefogva igyekeznek a továbbiakban előrelépni. A DK erős pártként szilárdította meg pozícióját, legtöbb képviselőjét meg tudta választatni, hogy a Fidesz kihívója legyen – vélekedett. 

Orbán Balázs államtitkár válaszában elmondta: 

Varju László úgy beszél a demokrácia ünnepéről, hogy a leadott szavazatok száz százalékát kapta meg egyetlen jelöltként. 

– Ez az ön demokráciája, gratulálok! – fogalmazott az államtitkár, majd arról is beszélt, hogy Észak-Koreában nagyon hasonló logikával működnek a megmérettetések. – Véleményszabadságuk pedig az, hogy ha valaki másképp gondolkodik, akkor lovasrohamot vezényelnek, és az a gazdasági növekedés, amikor épül-szépül az Apró-villa – mutatott rá Orbán Balázs, aki szerint 

az előválasztás a DK és Gyurcsány megerősödésére volt jó, a serpa szerepet pedig Márki-Zay Péterre osztották.

 – Mi ezzel szemben, amikor átvettük a kormányzást 2010-ben, teljesen új alapra helyeztük az állam működését: megújítottuk az alkotmányos rendszert, megdupláztuk a béreket, rekordmagasságra emeltük a foglalkoztatottságot, visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, bevezetjük a 25 év alattiak adómentességét – jelezte az államtitkár. Felhívta a figyelmet, hogy az előválasztási kampányban nem a Fidesz, hanem Karácsony Gergely költötte a legtöbbet, amire Márki-Zay Péter mutatott rá. – Mi nem önök, hanem a magyar emberek oldalára fogunk állni – zárta válaszát Orbán Balázs.

Borítókép: MTI/Kovács Attila

Vita az országgyűlésben

„A bevándorlók maradnak, a vendégmunkások hazatérnek”

A dosszié összes cikke