Orbán Viktor: Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha Góliát elkerül

A miniszterelnök október 23-i ünnepi beszédében kiemelte, hogy arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor a magyarok megmutatták, kik is valójában. Továbbá Orbán Viktor kiemelte, hogy 2006-ban ugyanezzel a Magyarországgal húzott ismét ujjat a baloldal.

Elek Nikoletta - Kerékgyártó György
2021. 10. 23. 16:09
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tisztelettel köszöntöm a szabadság népét a nemzet fővárosában. Régen láttuk egymást, sok mindent kell megbeszélnünk ma délután

– mondta beszéde kezdetén Orbán Viktor miniszterelnök, majd úgy fogalmazott, először is emlékezni kell. 

– Tizenöt évvel ezelőtt itt nézett farkasszemet egymással a múlt és a jelen. Akkor az ifjú kommunsiták október 23-ból november 4-ét csináltak. Az egyik oldalon viperák, vízágyúk, azonosítójel nélküli rendőrök, a másik oldalon a becsapott nemzet, amelynek azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, délben meg este – idézte vissza a 2006-os eseményeket a kormányfő.

Orbán Viktor az 1956-os eseményekről szólva úgy fogalmazott, a nemzetek életében vannak pillanatok, amikor dönteni kell: vagy ide, vagy oda kell állni, szempillantás alatt kiderül, ki a jó, ki a rossz.

– Mi, magyarok, jól döntöttünk. Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában. Hatalmas erő költözött belénk, és megremegtek a kommunista hatalom tartópillérei. Ez a pillanat mindörökké élni fog a nemzetek emlékezetében

– rögzítette Orbán Viktor.

Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat 2006-ban ismét a kommunisták új nemzedéke. Hazugságok árán jutottak hatalomra. Adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek. Kórházi napidíj, vizitdíj, egekbe emelt rezsiárak. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit, az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, s miután kifosztották és csődbe vitték az egész országot, nyakunkra csatolták az IMF pórázát – emlékeztetett a miniszterelnök a balliberális kormányok tevékenységére.

– Amikor pedig felemeltük a szavunkat,  könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Ezen a helyen ahol most állunk, tizenöt évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a pesti utcákat. Történt mindez az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján, a világ szeme láttára. Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik! – húzta alá. 

– A pesti humor szerint nem akkor kell megsértődni, amikor okod van rá, hanem amikor megéri. Mi is kivártuk a megfelelő pillanatot. Mi is négy hosszú évet vártunk. A Jóisten igazságos volt: azt kapták büntetésül, amit mi jutalmul: kétharmados választási győzelmet – hangsúlyozta a kormányfő. 

– 1956-ban Gerő Ernőék hanyatt-homlok menekültek Moszkvába, ugyanakkor 2006-ban nekünk nem volt ilyen szerencsénk, hiszen a szocialisták és a vezetőjük itt maradt a nyakunkon, és azóta itt bolyong közöttünk és kísért, mint az Országház fantomja

– utalt Gyurcsány Ferencre a miniszterelnök.

– Elégtételt venni elég egyetlen mámoros pillanat, de évek kellettek jóvátenni a baloldal rombolását, ám sikerült eltakarítani a romokat. Talpra állítottuk Magyarországot – szögezte le.

– Egymillió új munkahelyet hoztunk létre, visszaszereztük a közműcégeket, bankokat, médiát, és másfélszeresére növeltük a nemzeti vagyont. Egész Európában a legalacsonyabbra vágtuk vissza a rezsiköltségeket 

– sorolt néhányat a miniszterelnök az eddig elért eredményekből, majd a kormány újabb intézkedéseire emlékeztetett: adó-visszatérítés, a nyugdíjak rendezése, a minimálbér megemelése.

– Ne feledjük, hogy amikor ezeket az eredményeket elértük, egész Európa ránk támadt, ahogy akkor is, amikor megállítottuk a migránsokat, de mi még mindig itt vagyunk – fogalmazott Orbán Viktor.

Fotó: Mirkó István

– Mint a történelemben oly sokszor, most is felettünk akarnak dönteni rólunk. Liberálissá és érzékennyé akarnak pofozni bennünket. Déja vu érzésünk van, a Brezsnyev-doktrína levegője járja át Európát. Brüsszelnek észre kellene vennie, hogy velünk még a kommunisták sem boldogultak, mi vagyunk a homok a gépezetben. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha Góliát elkerül

– hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátéve: „a rezsi és a migránsügy után harmadszor is igazunk, lesz, és az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát. Megvédjük a gyerekeinket.”

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy akármi történt, a baloldal a háttérben mindig az ország ellen szervezkedett, és most is ezt teszi.

– Írva van: óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket, a jó fa jó gyümölcsöket, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöket terem – idézett az evangéliumból a miniszterelnök, majd megjegyezte: valóban, a baloldal fáján csak baloldali politika nőhet, mivel egy baloldal van, mindegy, hányféleképpen maszkírozzák  magukat. 

– Akik tizenöt évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, ma újra színpadra készülnek, és valahol a nagy víz túlsó partján készülődik Gyuri bácsi is. Amikor kellett volna, nem jöttek, de most, hogy nem hívtuk őket, itt vannak, ám most nem lőfegyverük van, hanem Facebookjuk

– rögzítette a miniszterelnök, hozzátéve: „Azt hiszem, hogy félreértettek minket. A meghívónk a szovjet megszállás alóli felszabadításról szólt, és nem arra, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba”. 

– Akik 1956-ban a Sztálin-szobrot ledöntötték, azok nem voltak tanult szónokok, harcos népvezérek vagy képzett tábornokok. Az 1956-os világtörténelmi pillanat hősei a magyar nép egyszerű fiai és lányai voltak, mint mi most ezen a téren – mutatott rá Orbán Viktor, kiemelve: a magyarok sorsáról most is magyarok fognak dönteni. 

A kormányfő szerint október 23-a emlékeztet minket, hogy ne feledkezzünk el a személyes felelősségünkről. – 1100 év belénk égette, hogy itt, a Kárpát-medencében a szabadságért minden nap harcolnunk kell. A szabadságharchoz nem csak szív, ész, hanem erő is kell, a magyarok ereje pedig az egység, hiszen egységben az erő – közölte.

– Azért vagyunk együtt, mert ugyanabban hiszünk: a családban, a nemzetben, egy erős és független Magyarországban. Mi századok óta ugyanazt akarjuk, 1956-ban, 2006-ban és ma is: igazságot Magyarországnak. A magyarok igazsága bennetek van, hallgassatok rá, hirdessétek, cselekedjetek a sugallata szerint, és ha eljön az idő, álljatok ki a házatok elé és védjétek meg 

– szólított fel Orbán Viktor.

– Nem gondolhatjuk, hogy nekünk mindig, minden helyzetben igazunk van, de mindig igazunk van, amikor támadnak minket, és mi megvédjük magunkat – emelte ki a kormányfő.

– Tudom, sokan vannak, akik nem veszik komolyan az ellenzékünket. Sokan gondolják, hogy az ország jó úton halad, nincs mitől tartanunk, és valóban, amit a baloldal hirdet, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, mint a felelős politizáláshoz. Még azon a választáson sem tudtak nyerni, amelyen csak ők indultak – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

– Valóban, néhány erőtlen baloldali párt miatt nem kellene ennyien összegyűlnünk, de ez ne tévesszen meg bennünket! Ami igazán számít, az a baloldal nemzetközi hátországa, a pénz, a média és a hatalom, ami őket támogatja. Ezt csak több millió magyar együtt tudja legyőzni és kiszorítani az országból – fogalmazott Orbán Viktor.

– Jöttük, láttunk, és újra győzni fogunk 

– fejezte be beszédét a miniszterelnök.

Borítókép: Mirkó István

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.