időjárás 30°C Pál 2022. június 30.
logo

Tizenhét év után újra vb-döntőben a női válogatott!

Orbán Viktor: A harmadik oltás életmentő

Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az EU-ban

Magyar Nemzet
2021.11.26. 12:06 2021.11.26. 15:08
Magyarországon vették fel a legtöbben a harmadik oltást az EU-ban

Az európai átlag a harmadik oltást felvevők arányában 6-7 százalék, ez Magyarországon több mint 20-21 százalék

– mondta ma reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ha ez így megy tovább, akkor erős védettséget tudunk kialakítani. 

A Magyar Nemzet összegzése szerint az uniós országok közül jelenleg Magyarországon vették fel legtöbben a harmadik oltást. 

– A biológusok azt mondják a kormánynak, hogy négy-hat hónap elteltével – persze a személyes genetikai, egészségügyi adottságok számítanak, de – átlagosan a második oltás hatása is gyengülni kezd, ezért van az, hogy egyre többen vannak olyanok, akik két oltást vettek föl, most mégis eléri őket a vírus – magyarázta Orbán Viktor a harmadik oltás fontosságával kapcsolatban. 

Ez nemcsak meghosszabbítja a korábbi védettséget, hanem angol kifejezéssel élve boost-olja, tehát fölspilázza, fölerősíti a korábban már beadott első és második oltás hatását

– tette hozzá Orbán Viktor, aki ezek alapján kijelentette, hogy a harmadik oltás biztosan életmentő oltás.

Az oltási akcióhét eddigi tapasztalatairól azt mondta, hogy 

legtöbben a harmadik oltást veszik föl, és ez döntő jelentőségű.

– Jön a karácsony: Tavaly kiskarácsony volt, mert nem volt vakcina, idén lehet nagy karácsony, de csak akkor, hogyha a harmadik oltásfelvevőknek a száma megnő – vetítette előre Orbán Viktor. 

A ma reggeli központi tájékoztatásból kiderült, hogy a harmadik oltást összesen 2 269 551 fő vette fel eddig Magyarországon. – Az oltási akcióhéten összesen 527 ezer oltás történt, közülük 435 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették – írták a központi oldalon. 

Borítókép: Felgyorsult az oltakozás. (Fotó: Szendi Péter/Vas Népe)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.