Felbukkant a Soros-hálózat karmestere: megnyitná a határt a migránsok számára

A lengyel határ megnyitásában látja a fehérorosz határnál kialakult konfliktus megoldását a Soros-hálózat lobbistája. Gerald Knaus a schengeni, illetve az uniós jogra hivatkozik, amely szerint nem lehet kitoloncolni a tagországokba érkező migránsokat. Szerinte ezután egy harmadik, „semleges országban” kellene letelepíteni a migránsokat, és már ötlete is van, melyik legyen az – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 17. 9:10
Grodno, 2021. november 8. Migrns a lengyel hatrnl, a fehroroszorszgi Grodno krnykn 2021. november 8-n. A lengyel hatrnl sszegylt nagy ltszm migrnscsoport megkezdte erszakos behatolsi ksrlett Fehroroszorszgbl Lengyelorszgba s az Eurpai Uniba, de a lengyel biztonsgi erk kzlsk szerint a helyzetet ellenrzsk alatt tartjk. MTI/AP/BelTA/Leonid Shcheglov Fotó: Leonid Shcheglov
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt több mint egy hét alatt a lengyel–fehérorosz határon mintegy 4000 migráns gyülekezik, akik készen állnak arra, hogy akár erőszakosan is bejussanak az országba. Gerald Knaus szerint Lengyelországnak be kellene engednie a bevándorlókat – fejtette ki a Die Weltnek adott interjúban. „Lengyelországnak be kell tartania az uniós jogrendet és a schengeni előírásokat” – tette hozzá Knaus.

A schengeni jogrend szerint senkit nem lehet visszaküldeni, aki lengyel földön akar menedékjogot kérni

– idézte Knaust a Focus Online.

Hozzátette, hogy az Európai Unió minden országában törvényellenes a menekültek visszafordítása. „Az EU ezzel demonstrálhatja, hogy nem áldozza fel az emberi méltóságot” – fogalmazott a lobbista, aki Angela Merkel ügyvivő kancellár megbízásából részt vett az EU és Törökország között 2016-ban létrejött migrációs egyezmény előkészítésében – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Knaus a német lapnak kifejtette: az lenne a helyes megoldás, ha azokat a migránsokat,

akik egy bizonyos határidő után érkeznek Lengyelországba, egy, az EU-n kívüli „biztonságos országba” szállítanák. Ilyen befogadóország lehet szerinte Ukrajna,

amely közvetlenül határos a konfliktusban érintett mindkét országgal, és idén júliusban – Moldova és Georgia mellett – együttműködési nyilatkozatot írt alá az Európai Unióval.

Az európai jog szerint lehetőség van arra, hogy a Fehéroroszországból érkezőket őrizetbe vegyék, és egy biztonságos harmadik országba, például Ukrajnába telepítsék. Ehhez csak egy bekezdést kellene megváltoztatni az uniós menekültügyi eljárásokról szóló irányelv szövegében

 – fejtette ki Knaus.

Knaus tevékenységéről a hazai sajtó is többször beszámolt. A Magyar Nemzet cikksorozatban mutatta be a Soros-hálózat Magyarország elleni lejárató hadjáratának vezetőjét és tevékenységét, aki kommuniká­ciós offenzívát is indított hazánk ellen.

Közben továbbra is rendkívül feszült a helyzet a lengyel–fehérorosz határon. Kedden újabb tömeges határátlépési kísérlet zajlott, amit a lengyel hatóságok megakadályoztak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Migráns a lengyel hatránál, a fehéroroszországi Grodno körnéyékén 2021. november 8-án (Fotó: MTI/AP/BelTA/Leonid Shcheglov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.