Szabad-e a véleménynyilvánítás a digitális korban?

Nemzetközi médiakonferenciát szervez az MCC, amelyet ismert hazai és külföldi szakemberek részvételével tartanak november 11–12-én az MCC Tas vezér utcai központjában.

Forrás: mandiner.hu2021. 11. 06. 18:43
Budapest, 2021. augusztus 14. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) magyar tehetsggondoz intzmny a fvros I. kerletben, a Somli ton. Az 1996 ta mkd oktatsi intzmny clja a klasszikus iskolai kereteken tlmutat tudomnyos kpzst nyjtani a legklnflbb korosztlyhoz tartoz magyarorszgi s klfldi hallgatknak. MTVA/Bizomnyosi: Rka Lszl *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen hatással vannak a digitális kor vívmányai a véleménynyilvánítás szabadságára és milyen kihívásokkal szembesül az újságírói szakma? Erről is szó lesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett nemzetközi médiakonferencián, amelyet ismert hazai és külföldi szakemberek részvételével tartanak november 11–12-én az MCC Tas vezér utcai központjában – írja a Mandiner.

A kétnapos eseményen több szekcióban tárgyalják és vitatják meg a meghívott szakemberek a digitális média jelentette kihívásokat. Számos nemzetközileg is ismert, gyakorló újságíró fejti ki gondolatait olyan aktuális témákban, mint például a közösségi média szerepe a sajtóban, az újságírás kihívásai a digitális korban vagy a médiakiadó cégek helyzete a digitalizációban.

Elismert hazai és külföldi vendégek

A többségében külföldi résztvevők között van például Ed West újságíró és blogger, az UnHerd szerkesztőhelyettese, Matyas Zrno, a CNN Prima News vezetője, Alexandre del Vecchio, a Le Figaro publicistája és Julius Krein, az American Affairs társalapítója, szerkesztője – derül ki a Mandiner oldalán megjelent cikkből.

Különösen érdekesnek ígérkezik a Kapuőröktől a kapunyitókig című szekció munkája, amelyben arról is szó lesz, hogy mennyire határozzák meg manapság a média kapuőrei, a hírszerkesztők, hogy milyen megvilágításba kerülnek a közéleti témák az egyes sajtóorgánumokban.

Ebben a szekcióban a többi között Ralf Schuler, Németország egyik legbefolyásosabb újságírója, a BILD-Zeitung berlini parlamenti irodavezetője is kifejti majd gondolatait.

A szakmai rendezvényen a Mathias Corvinus Collegium több vezető oktatója és kutatója is részt vesz, így például Boris Kálnoky újságíró, az MCC Média Iskola vezetője, Gladden Pappin, az American Affairs társalapítója, az MCC vendégoktatója, valamint Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok Műhely vezetője.

Az esemény sajtónyilvános, de regisztrációhoz kötött.

Borítókép: A Mathias Corvinus Collegium épülete Budapest I. kerületében, a Somlói úton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.