Századvég: A magyarok többsége nem támogatja Gyurcsányék energiapolitikáját

A Századvég Alapítvány legfrissebb felmérése szerint a magyarok többsége nem támogatja Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének és Márki-Zay Péternek, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjének energiapolitikáját. A magyar lakosság több mint háromnegyede egy választási szituációban is olyan jelöltet támogatna, aki kiáll az energiaárak állami szabályozása és a rezsicsökkentés mellett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 03. 18:50
Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter energiapolitikájának közös pontja, hogy mindketten elutasítják a rezsicsökkentést eredményező hatósági árakat, és a magyar emberek kiszolgáltatottságát növelő piaci árazást támogatják, ami a rezsiszámlák nagymértékű emelkedésével járna 

– hívta fel a figyelmet a Századvég Alapítvány, majd ismertette az általuk készített közvélemény-kutatás eredményeit. A felmérésből – amely azt vizsgálta, hogy a magyarok a rezsicsökkentést lehetővé tevő hatósági energiaárakat vagy a piaci árakat pártoló politikusokat támogatják-e – kiderült, hogy

 a magyar lakosság több mint háromnegyede (77 százaléka) egy választási szituációban is olyan jelöltet támogat, aki kiáll az energiaárak állami szabályozása és a rezsicsökkentés mellett. 

A megkérdezettek 18 százaléka pedig olyan jelöltet támogatna, aki a piaci energiaárak híve, ellenzi a hatósági árazást és megszüntetné a rezsicsökkentést – tették hozzá,  megjegyezve: a közvélemény-kutatás eredményei továbbá azt mutatják, hogy a témának komoly politikai relevanciája van.

Az eredmények ismertetése során a Századvég Alapítvány kitért arra is, hogy 

a válaszadók 91 százalékát valamilyen mértékben aggodalommal tölti el az Európai Unióban tapasztalható energiaár-emelkedés,

 míg hét százalékukat nem aggasztja a kérdés. 

Márki-Zay ostobaságnak tartja a rezsicsökkentést

Márki-Zay Péter szerint kevesebb vizet, áramot és gázt kellene elhasználnia a magyaroknak. A baloldal miniszterelnök-jelöltje már egy éve leszögezte, hogy a rezsicsökkentés ostobaság volt, inkább a multik és a nagy cégek érdekeit kellene figyelembe venni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.