A lengyel sajtó is lehozta, hogyan feketítik be Soros György aktivistái hazánkat és Lengyelországot

A lengyel állami és a konzervatív sajtóban a Magyar Nemzet kezébe került felvételt mutatták be.

Munkatársunktól
2022. 02. 08. 15:27
SOROS GYÖRGY
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet Forrás: MTI/EPA pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február negyedikén a lengyel állami hírcsatorna, a TVP Info és a Wpolityce.pl lengyel konzervatív portál is közölte azt a Magyar Nemzet hasábjain megjelent cikket, melyben egy videófelvétellel mutattuk be, hogyan uszítanak hazánk és Lengyelország ellen a magyar származású tőzsdespekuláns aktivistái.

Az említett felvételen Andrej Nosko, a a Soros-alapítvány volt igazgatója elismerte: Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik.  

Köztudott, hazánk mellett a jobboldali, konzervatív lengyel kormányt is folyamatos támadás érik a Soros által működtetett NGO-k részéről, illetve Brüsszelből. Tavaly decemberben hazánkhoz hasonlóan Lengyelországgal szemben is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, a Soroshoz köthető szervezeteket pedig olyan magas pozícióban lévő ellenzéki politikusok képviselik az országban, mint például Varsó főpolgármestere, Rafał Trzaskowski.

Mint lapunk megírta, néhány nappal korábban egy ismeretlen e-mail-címről egy szokatlanul terjedelmes, komoly hírértékkel bíró dokumentumhalmaz jutott el a szerkesztőségünkbe. Az anyagok egyebek mellett több órányi Skype-interjút tartalmaztak azzal az Andrej Noskóval, aki korábban a Soros György által finanszírozott Open Society Foundations egyik igazgatója volt. Az általunk megismert beszélgetésben Nosko gyakorlatilag elismerte, hogy a külföldi tudósítók teljesen valótlan képet festenek Magyarországról és Lengyelországról, továbbá a kettős mérce létét is megerősítette. A Soros-alapítvány egyik volt vezetője ugyanis arról beszélt, hogy ha szocialista lenne a magyar miniszterelnök, máshogy állna hozzá a balliberális újságírók által uralt sajtó és az Európai Unió is. A Nosko által elmondottak egyébként tökéletesen egybecsengenek Dalibor Rohac véleményével is. Az American Enterprise Institute munkatársa a videóinterjúban úgy fogalmazott:

 ha Orbán Viktort leváltanák, és ismét a szocialisták kerülnének kormányra Magyarországon, akkor Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének. 

A Magyar Nemzet ugyancsak részleteket közölt egy másik Skype-interjúból, amely szintén része annak a terjedelmes dokumentumhalmaznak, amely a szerkesztőségünkbe érkezett. Ezen a felvételen 

Kálmán Mátyás, a 24.hu és az Index korábbi munkatársa közölte, hogy a különböző NGO-k manipulálják vagy akár megvesztegetik a Magyarországról tudósító újságírókat, akik sok esetben erősen torzítva írják meg a hazánkban történő eseményeket. 

„Nem lehet tudni, hogy az adott újságíró éppen kapott-e egy meghívást egy jó kis hotelbe, és mennyit ajánlottak neki, hogy azt írja meg, amit vissza akarnak hallani a médiából” – fejtette ki Kálmán Mátyás. 

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.