Megjelent az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzék

A tankönyveket a kormány valamennyi tanulónak az 1. osztálytól a középfokú oktatás befejezéséig ingyenesen biztosítja.

Szabó Réka Zsuzsanna
2022. 04. 05. 16:33
null
Debrecen, 2015. mjus 13. Tanknyvek a debreceni Alfldi Nyomdban 2015. mjus 13-n. A debreceni nyomda a szekszrdi, a gyulai s a lajosmizsei nyomdval kzsen, konzorciumban nyerte el - kzbeszerzsi eljrs eredmnyeknt - a tanknyvgyrtst, gy jlius 31-ig elkszlnek a kvetkez tanv tanknyvei. Augusztus 3. s 25. kztt minden iskola megkapja a szksges tanknyveket, amelyeket azutn a tanknyvfelelsk szeptember 1-jig tadnak a dikoknak, illetve a szlknek. MTI Fot: Czegldi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 40 kiadó 2404 különböző kiadványát, köztük számos új fejlesztésű tankönyvet rendelhetnek meg az iskolák a megjelent új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékről. A tankönyveket a kormány valamennyi tanulónak az 1. osztálytól a középfokú oktatás befejezéséig ingyenesen biztosítja – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A 2022/2023. tanévre vonatkozó tankönyvrendelés az előírásoknak megfelelően megkezdődött, az iskolák a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. felületén rögzíthetik rendelésüket a hónap végéig. A tankönyveket idén augusztus folyamán szállítják ki az iskolákba. A tankönyvjegyzéken található kötetek megfelelő választási lehetőséget biztosítanak a pedagógusoknak és az intézményeknek ahhoz, hogy saját igényeik szerint alakítsák ki az általuk használt tankönyvek körét. Ahogy a 2020/2021-es tanév óta mindig, idén is valamennyi, a nappali rendszerű alap- és középfokú iskolai oktatásban részt vevő tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveket.  Idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően elkészültek az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek is. A tankönyvek teljes terjedelmükben megtekinthetők a Tankönyvkatalóguson, hasonlóan a korábbi kiadványokhoz, és szintén itt érhetők el a tankönyvekhez készített mintatanmenetek, valamint számos könyv esetében a kapcsolódó CD vagy DVD tartalma is. A tavalyi tanévhez képest 94 közismereti, 43 nemzetiségi és 32 sajátos nevelési igényű tanulóknak készült kiadvány, 42 nyelvkönyv (angol, német, spanyol, francia, japán és latin nyelveken), valamint számos további új – piaci szereplők, egyházi kiadók által fejlesztett – tankönyv is bővíti a választékot. A hazánkba menekült ukrajnai gyermekek nyelvoktatásában nagy segítséget fog jelenteni a tankönyvjegyzékre került kétféle ukrán–magyar nyelvkönyv.  Az új tankönyvjegyzék elérhető a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft., illetve az Oktatási Hivatal honlapján.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.