Szükség van a paksi beruházásra

A megújuló energiákkal Magyarország szükségleteinek csupán alig mérhető százalékát lehet kielégíteni.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 11:05
Paks, 2019. július 11. A Paksi Atomerõmû bõvítésére létrejött Paks II. Zrt. új logója irodaháza homlokzatán a város modern negyedében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTVA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt (LMP) napirend előtt arról beszélt: a válságok korát éljük, nehéz évtized áll előttünk, és ilyenkor kiemelten fontos, hogy minden lépéssel a nemzeti érdekeket szolgálják, és felismerjék, korrigálják a hibákat, hogy a magyarok biztonságát szavatolni lehessen. Hangoztatta: nem támogatnak semmilyen lépést, amely térdre kényszeríti a magyar gazdaságot, ugyanakkor az Oroszországnak való kiszolgáltatottságot is csökkenteni kell, ezért utasítják el továbbra is Paks II beruházást. – Az atomenergia nem zöld, nem olcsó és nem biztonságos energiaforrás, a paksi beruházásnál pedig alapvető kérdésekre nincs megnyugtató válasz – mondta Keresztes László Lóránt. 

Süli János paksi bővítésért felelős miniszter úgy válaszolt: az elmúlt időben nem változott a magyar energetikai helyzet, sőt az európai energiahelyzet és a várható szankciók is azt indokolják, hogy tovább haladjanak a megkezdett úton. 

– Beláthatatlan következményei lennének, ha nem így tennénk – mondta a miniszter, hangoztatva, hogy tanulmányok szerint a megújuló energiákkal Magyarország szükségleteinek csupán alig mérhető százalékát lehet kielégíteni.

 – Magyarország az egyik leginkább kitett ország, jelentős mennyiségű energiaimportra szorul, és ha a szankciók kiteljesednek, behozni is nehezebb lesz energiát, így a paksi beruházás megvalósítása a járható út – mondta Süli János. 

Borítókép: a paksi atomerőmű bővítésére létrejött Paks II. Zrt. új logója irodaháza homlokzatán a város modern negyedében (Fotó: MTVA/ Jászai Csaba)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.