időjárás 25°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Fidesz: Hívják vissza Cseh Katalint tisztségéből!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.30. 11:31 2022.07.01. 06:50
Fidesz: Hívják vissza Cseh Katalint tisztségéből!

Mivel Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti (EP-) képviselője az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, azonnali visszahívása szükséges jelentéstevői tisztségből – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja csütörtöki közleményében.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levélben emlékeztette EP-képviselőitársait, hogy a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, Cseh Katalin az európai uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje.

A delegációvezető kiemelte: a Ház maradék hitelének megőrzése érdekében az egyetlen elfogadható lépés Cseh Katalin jelentéstevői tisztségből történő azonnali visszahívása lenne.

A képviselőcsoport tájékoztatott, hogy Deutsch Tamás valamennyi európai parlamenti képviselőtársának elküldött levelében felhívta a figyelmet:

miközben a magyar baloldal hosszú esztendők óta folyamatosan korrupcióval rágalmaz mindenkit, aki él és mozog, kormánypárti politikusokat, kormánybarátnak kikiáltott üzletembereket, politikusok és más közéleti szereplők családtagjait, addig Az Európai Parlamentben az EU pénzügyi érdekeinek védelme – Csalás elleni küzdelem című jelentés felelőse éppen az a Cseh Katalin, aki ténylegesen egy milliárdos, az uniós források terhére elkövetett súlyos csalási ügy érintettje, és akivel szemben jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata

Aláhúzta: az a tény, hogy európai uniós források terhére elkövetett csalási ügy érintettje a csalás elleni küzdelemről szóló EP-jelentés felelőse, nem csupán a Renew Europe nevű EP-frakcióról állít ki szegénységi bizonyítványt, de súlyosan rombolja az Európai Parlament és az Európai Unió amúgy is megtépázott tekintélyét.

Momentum, ti egyszerűen siralmasak vagytok!

Nagyon kikapott az ellenzéki összefogás. Ez a bajuk. Ezt a pszichés károsodást vetítik ki most az alakuló ülésre, a parlamentre, és csinálnak magukból mártírt.

 

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.