idezojelek

Momentum, ti egyszerűen siralmasak vagytok!

Nagyon kikapott az ellenzéki összefogás. Ez a bajuk. Ezt a pszichés károsodást vetítik ki most az alakuló ülésre, a parlamentre, és csinálnak magukból mártírt.

Cikk kép: undefined
2022. 04. 29. 10:47
Fotó: Illyés Tibor

Az esküt leteszi, de utána az ünnepélyes alakuló ülésen már nem vesz részt a Momentum. Azért nem, mert a választások eredményét nem ismerik el törvényesnek és tisztességesnek. Ez most elnökségük véglegesnek tűnő döntése. Hetek óta megy már ez a pitiáner huzavona, és sajnos ez az egész több már, mint egy rossz vicc. Ezzel a magatartással a Momentum pontosan azokat az előítéleteket igazolja vissza, erősíti meg, hogy ezzel az ellenzékkel az együttműködés egyszerűen lehetetlen. Soha semmiből nem tanulnak, akárhányszor szenvednek nagyarányú vereséget, náluk 2010 óta beakadt a lemezjátszó tűje. Mindig mindenről a külső körülmények és a kormány tehet, ők, az ellenzék, a Momentum soha semmiről. 

Gyűlöletpolitika – tizenkét éve ebben merül ki minden tudományuk. Mint hétfőn is, a parlamentben, amikor majd kivonulnak. És még ők fogják erkölcsi fölényben érezni magukat azokkal szemben, akik bent maradnak az ülésteremben. A Momentum még csak nem is bohócok gyülekezete; rajtuk legalább lehet nevetni. De ők egyenesen siralmasak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte hihetetlen, hogy egy állítólagos XXI. századi posztmodern szervezet olyan gyermeteg indokkal jöjjön elő, hogy a választások eredményét nem ismerik el, ezért nem hajlandók bejárni a munkahelyükre. Nagyon kikapott az ellenzéki összefogás. Ez a bajuk. Ezt a pszichés károsodást vetítik ki most az alakuló ülésre, a parlamentre, és csinálnak magukból mártírt. Holott valójában a választópolgárok összességével van bajuk, akik nem méltóztattak tömegesen rájuk szavazni. Milyen párt az olyan, amelyik nem tiszteli a választópolgárok akaratát? Egyáltalán, méltó az ilyen parlamenti képviseletre? Rommá verte az ellenzéki összefogást a Fidesz–KDNP, így a Momentum szerint nem érvényes a választás. Ha azonban győztek volna, egyből megérkezett volna az igazi tavasz, gyönyörűen csicseregnének a madarak és minden a legnagyobb rendben volna az alakuló üléssel. 

Igen, Momentum, siralmasak vagytok.

És még egy dolog.

Vae victis. Ez egy nagyon régi szállóige. Még az ókori Rómából. Az a lényege, hogy diktálni a győztes szokott. A vesztesnek. Akit legyőzött.

A politika nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy amely párt a választáson győz, azé a kormányrúd. És azé a kezdeményezés. Nem a vesztes ellenzék diktál a győztes kormányoldalnak, ugye. Utóbbi természetesen tehet gesztusokat, ha akar. De itt most ez is fordítva van: a Momentum tett egy gesztust a kormánytöbbségnek. Elég nagyívűt: magasról tesz parlamenti kötelességeire, az alkotmányos hagyományokra és a politikai kultúrára. 

Kötve hiszem, hogy van-e még egy ilyen csapnivaló ellenzéke bármelyik uniós tagországnak, mint nekünk.

Borítókép: Cseh Katalin és Fekete-Gyõr András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.