Heisler: Az ellenzéki összefogással kapcsolatban nem fogalmaztunk meg véleményt + videó

– Nincs annál rosszabb, ha egy egyház vagy egy felekezet belefolyik a politikába, ezért a koalícióval kapcsolatban nem fogalmaztunk meg véleményt – ezt nyilatkozta még 2020-ban Heisler András az ellenzéki összefogással kapcsolatban.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 07. 26. 15:47
HEISLER ANDRÁS
HEISLER ANDRÁS Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint emlékezetes, a szerencsi időközi választáson 2020-ban Bíró Lászlót indította a baloldali összefogás. A jobbikos jelölt mögé pedig az összes baloldali politikus felsorakozott, annak ellenére, hogy a jelölt a zsidó embereket korábban nyilvánosan tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte. A Mazsihisz akkor sem emelte fel hangját, nem ellenezte a jelölést, nem kiáltott náci beszédet.

A zsidó szervezet akkor is csendben volt, amikor az áprilisi választásokat megelőzően a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a következőket mondta:

A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés.

Szintén a választásokat megelőzően került nyilvánosságra egy felvétel Z. Kárpát Dánielről, a Jobbik alelnökéről, akit szintén a teljes baloldali összefogás támogatott. A videón az látható, hogy a politikus mosolyogva náci módon kart lendít. A Mazsihisz ebben az esetben sem tiltakozott.

Sőt a Mazsihisznak azzal sem volt baja, hogy júliusban a Jobbik azt a Gyöngyösi Mártont választotta meg új elnökének, aki 2012-ben a parlamenti felszólalásában a zsidók listázásáról beszélt.

Ugyan Heisler András azt mondta korábban, hogy nem akarnak belefolyni a politikába, az általa vezetett szervezet most azonnal reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére, és egy közleményt is kiadtak, amelyben többek között az alábbi mondat is szerepel:

Fontos szót emelnünk a magyar közélet félreérthető megnyilvánulásai ellen.

Borítókép: Heisler András (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.