időjárás 12°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Hernádi Zsolt: Ami a Corvinuson történt, az ízléstelenség

Forrás: INDEX.HU
2022.07.30. 22:24 2022.07.30. 23:44
Hernádi Zsolt: Ami a Corvinuson történt, az ízléstelenség

Hernádi Zsolt Mol-elnök reagált Jaksity György közgazdász kijelentésére, aki élesen bírálta Magyarország jelenlegi politikai helyzetét.

Csák János innovációs és kulturális miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány változtat a felsőoktatási felvételi rendszeren, és jóval több jogosítványuk lesz az egyetemeknek a hallgatók kiválasztásában, emellett megszűnik a nyelvvizsga-kötelezettség is.

Csák János a Mathias Corvinus Collegium (MCC) esztergomi fesztiválján pénteken arról is beszélt a Telexnek, hogy az intézkedést az alapítványi fenntartású egyetemek egyöntetűen támogatták.

Az innovációs és kulturális miniszter előadása után folytatott beszélgetésen – amelynek résztvevője volt Hernádi Zsolt Mol-elnök, Orbán Gábor, a Semmelweis Egyetem fenntartói alapítványának elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója és a Design Terminal vezetője – szóba került Jaksity György közgazdász beszéde is, amit a Corvinus e heti diplomaosztóján mondott.

Az MCC beszélgetésén Hernádi Zsolt elmondta, hogy szerinte mindenkinek szíve joga, hogy elmondja a politikai véleményét, de a diplomaosztón tett kijelentések ízléstelenek voltak.

Mindenkinek szíve joga, hogy elmondja a véleményét, ha nagyobb publikumot akar, akkor hívjon össze egy sajtótájékoztatót. Ami viszont a Corvinuson történt, hogy a diplomaosztót valaki erre használja fel, az ízléstelenség. Ez olyan, mintha meghívnék valakit az esküvőmre buzdító beszédet mondani, majd arról beszélne, hogy itt a világvége, lépjetek be a politikai pártomba, mert én megváltoztatom

– nyilatkozta a Mol-elnök, aki szerint sajnálatosak a történtek - olvasható az Index cikkében.

A diplomaosztón Jaksity György közgazdász élesen bírálta – többek közt „kleptokráciának” is nevezte – a jelenlegi politikai berendezkedést Magyarországon. Azt nyilatkozta, hogy „a szocialista tervgazdaság és a haveri kapitalizmus sajátos keveréke jött létre”. Olyan kijelentést is tett, hogy „Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve” – számolt be róla a Mandiner.

Borítókép: Hernádi Zsolt (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.