időjárás 23°C László 2022. augusztus 8.
logo

Névre szóló tölgyfa padot kapott Kásler Miklós Lakiteleken

Forrás: FELVIDÉK.MA
2022.07.07. 15:35 2022.07.08. 16:17
Névre szóló tölgyfa padot kapott Kásler Miklós Lakiteleken

2022. július 6-án Lakiteleken a Hungarikum Ligetben, a Kölcsey-ház előtt négyesztendős Nemzeti nagyvizit és miniszteri bársonyszék után névre szóló tölgyfa padot kapott Kásler Miklós a negyedik Orbán-kormány emberi erőforrás minisztere – olvasható a Felvidék.ma cikkében.

A népfőiskola által szervezett Európa Szabadegyetem keretében Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője köszöntőjében felidézte az egykor rádióban elhangzó Nemzeti nagyvizit című műsorral kapcsolatos emlékeit, amelyek számára élményforrásként hatottak.

Kiemelte, hogy egy nemzetközi nagyvizitre is szüksége volna mindannyiunknak, azzal a lényegre látó gondolkodásmóddal, amely Kásler Miklóst mindig is jellemezte.

Kásler Miklós rendhagyó történelmi áttekintőjében hangsúlyozta: identitászavaros világban élünk, az isten, haza, család után az egyént, az önazonosságunkat akarják elvenni.

A professzor mintegy intelemként figyelmeztetett:

Térjünk vissza a múlt értékeihez, a teremtett világon túl, térjünk vissza őseink, szentjeink világához.

A padot Szabó Imrefia Béla szobrászművész készítette. amelyen idézetként az Ora et labora! (Imádkozzál és dolgozzál!) latin felirat olvasható.

Az ünnepség részeként a jelenlévők közösen elénekelték Kásler Miklós kedvenc népdalát: Tavaszi szél vizet áraszt…

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Vissza kell találni a gyökerekhez

A profi vitorlázó Kollár Lajos szigorú szakmai érvek mentén dolgozik a polgári Magyarországért, pályáját ezidáig végigkísérte a szerencse.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a magyar sport napja alkalmából tartott ünnepségen az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 6-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.