Névre szóló tölgyfa padot kapott Kásler Miklós Lakiteleken

2022. július 6-án Lakiteleken a Hungarikum Ligetben, a Kölcsey-ház előtt négyesztendős Nemzeti nagyvizit és miniszteri bársonyszék után névre szóló tölgyfa padot kapott Kásler Miklós a negyedik Orbán-kormány emberi erőforrás minisztere – olvasható a Felvidék.ma cikkében.

Forrás: FELVIDÉK.MA2022. 07. 07. 15:35
KÁSLER Miklós
Budapest, 2022. május 6. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond a Magyar Sport Napja alkalmából tartott ünnepségen az Emberi Erõforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 6-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népfőiskola által szervezett Európa Szabadegyetem keretében Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője köszöntőjében felidézte az egykor rádióban elhangzó Nemzeti nagyvizit című műsorral kapcsolatos emlékeit, amelyek számára élményforrásként hatottak.

Kiemelte, hogy egy nemzetközi nagyvizitre is szüksége volna mindannyiunknak, azzal a lényegre látó gondolkodásmóddal, amely Kásler Miklóst mindig is jellemezte.

Kásler Miklós rendhagyó történelmi áttekintőjében hangsúlyozta: identitászavaros világban élünk, az isten, haza, család után az egyént, az önazonosságunkat akarják elvenni.

A professzor mintegy intelemként figyelmeztetett:

Térjünk vissza a múlt értékeihez, a teremtett világon túl, térjünk vissza őseink, szentjeink világához.

A padot Szabó Imrefia Béla szobrászművész készítette. amelyen idézetként az Ora et labora! (Imádkozzál és dolgozzál!) latin felirat olvasható.

Az ünnepség részeként a jelenlévők közösen elénekelték Kásler Miklós kedvenc népdalát: Tavaszi szél vizet áraszt…

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a magyar sport napja alkalmából tartott ünnepségen az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2022. május 6-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.