Felépülhet az Operettszínház balerinája, aki súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban

Orvosai bizakodnak az Operettszínház balerinájának a felépülésében. Tóth Nikolett, aki a Jókai utcai házomlásban szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést két héttel ezelőtt, egyre jobban van, ám jelenleg altatásban tartják – írja online felületén a Bors.

Forrás: Borsonline.hu2022. 07. 08. 13:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól reagált az ébresztése közben orvosai szavára, de aztán úgy döntöttek, hogy célszerűbb altatásban tartani az Operettszínház fiatal balerináját. Tóth Nikolett még június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor kedvese társaságában a Jókai utcán keresztül a munkahelyükre tartottak, és művésznőre omlott egy lakóház épületrésze – idézi fel cikkében az eseményeket a Bors.

Mint a Bors megtudta, az orvosok mindent megtesznek érte, és egyáltalán nem tartják kizártnak, hogy a újra tudni fog járni, sőt idővel akár a táncoláshoz való visszatérésre is lehet esély.

leomlott ház, Jókai utca, Nikolett
Fotó: Bánkúti Sándor/Borsonline.hu

A koponya- és gerincsérülései súlyosak voltak, de a műtétek jól sikerültek. A beavatkozások után az orvosok megpróbálták felébreszteni, és közben a protokollnak megfelelően beszéltek is hozzá. Ilyenkor szokás szerint azt kérik a betegtől, hogy mozdítsa meg az ujjait, vagy a szemét. Úgy tudni, ezekre megfelelően reagált, de aztán a szakemberek valamiért úgy döntöttek, hogy mégis inkább altatásban tartják

mondta Borsnak a balerina családjának egy ismerőse, aki a neve elhallgatását kérte.

Ugyan több kolléga és közeli ismerős bement már a kórházba a művésznőhöz, de közvetlenül a kórtermébe csak az édesanyját és a kedvesét, Benjamint engedik. A szintén táncművészként dolgozó férfi nem kívánt a Bors kérdéseire válaszolni, korábban azonban elmondta:

Közvetlenül a házomláskor percekig semmit sem látott a porfelhőtől, aztán a törmelékek alatt vette észre a barátnőjét. Ő értesítette a mentőket.

A balesetben érintett lakóépületben építési munkálatokat végeztek, éppen egy ötödik szintet készültek felhúzni az ingatlanra. A Borsnak sikerült elérnie a kivitelező cég ügyvezetőjét: 

A munkálatok bontással kezdődtek, de már az újjáépítés 60-70 százalékos volt. Az attikafalat azért kellett lebontani, mert a II. világháborúban az épület találatot kapott, és mintegy tíz díszítő elem is megsérült. Akkor ezeket nem renoválták, most pedig a Műemlékvédelmi Hivatal kötelezett bennünket arra, hogy az eredeti állapotot állítsuk helyre. Ez nekünk nagyon sok pénzünkbe került, de vállaltuk a feladatot. Az alapelvünk, hogy nem szabad a biztosításon spórolni. Nem az a fő kérdés, hogy hogyan állítjuk helyre a ház homlokzatát, és mikor tudjuk kártalanítani az összetört autók tulajdonosait. Ebben a balesetben a művésznő a legfontosabb

– mondta a szakember, és hozzátette, úgy véli, a cége nem hibázott, emellett arról is beszélt, hogy tartanak a vizsgálatok. Azt is kifejtette, hogy a baleset-mentesítés nagyon hamar elkezdődhetett, illetve cégüknek személyi és tárgyi károkra is kiterjedő felelősségbiztosítása van. 

Fotó: Bánkúti Sándor/Borsonline.hu

Az eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Fotó a baleset helyszínéről (Fotó: Borsonline.hu/Bánkúti Sándor)

A gyönyörű balerina gyógykezelésére gyűjtést indítottak. A segíteni szándékozók a következő számlaszámra juttathatják el adományaikat:

Tóth Adrienne: 10404072-86755254-71811015

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.