időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

A hétvégén közel kétezer határsértővel szemben intézkedtek rendőreink

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.15. 08:04 2022.08.15. 08:10
 A hétvégén közel kétezer határsértővel szemben intézkedtek rendőreink

Péntektől vasárnapig 1878 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 666, szombaton 558, vasárnap 643 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. 

Emellett elfogtak 11 határsértőt az ország belsejében, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 4170 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. 

A megelőző héten – augusztus 1-től 7-ig – a feltartóztatottak száma 3925 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 82 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt ötven gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Január 1-je és július 22-e között egyébként több alkalommal intézkedtek a magyar rendőrök az illegális bevándorlókkal szemben, mint tavaly egész évben. Ennek oka a koronavírus-járvány miatt bevezetett határkorlátozások feloldása, az afganisztáni politikai viszonyok tavalyi drasztikus megváltozása és az annak következtében kibontakozó humanitárius válság, továbbá az orosz–ukrán háború által súlyosbított gabonaellátási válság, amely Afrikában és a Közel-Keleten milliók éhezését okozhatja.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.