Jó ürügy az LMBTQ támogatása a baloldalnak

A hazánk ellen indított európai parlamenti jogállamisági eljárások egyik fő oka a kormány szerint a migrációellenességünk mellett a gyermekvédelmi törvény és ahhoz kapcsolódóan az LMBTQ-jogok vélelmezett megsértése. Erre a hajóra felülve a baloldali pártok rendszeresen homofóbiát kiáltanak, és látszólag az LMBTQ-mozgalmakhoz kötődő emberek mellé állnak, de valójában ez csak ürügy az Orbán-kabinet támadására.

2022. 08. 12. 12:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali ellenzék egyes megnyilvánulásai arra utalhatnak, hogy meglátták a lehetőséget az LMBTQ-kérdéskör felkarolásában. Az idei választás kampányában indított miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter például LMBTQ-jogokért felelős tisztviselőnek jelölte ki a parlamenti képviselőjelöltként már több választáson is vereséget szenvedő momentumos Buzinkay Györgyöt. 

A Momentumhoz szintén különösen közel áll a téma, mert az expártelnök, Fekete-Győr András már öt évvel ezelőtt azt nyilatkozta, részvételük „alap” a homoszexuálisok ­Pride felvonulásán.

De szinte egyik baloldali párt sem maradt el a Momentum mögött, mert az idei rendezvényen is kiemelt hangsúllyal vettek részt. Láthatók voltak az MSZP, a DK és a Párbeszéd Magyarország képviselői, valamint a szintén baloldali-liberális Magyar Kétfarkú Kutya Párt is saját kamionnal vonult. Az LMBTQ-lobbi támogatása a magyar ellenzék részéről erőteljesen megnyilvánult az uniós hadszíntéren is. A baloldali EP-képviselők tevékenysége is hozzájárulhatott ahhoz, hogy folyamatosan támadja Magyarországot az Európai Parlament balliberális szárnya a gyermekvédelmi törvény miatt. A hazai baloldal, úgy tűnik, hogy Brüsszel pártjára állt a hazánk ellen indított támadásokban, ebben a hadjáratban pedig a Momentum számít a leglelkesebbnek. 

A Renew Europe nevű liberális európai parlamenti képviselőcsoport tagjaként a párt uniós képviselői már tavaly nyáron is azt próbálták elérni, hogy mihamarabb szankciókat vezessenek be Magyarország ellen. 

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő a nemtetszését fejezte ki, amikor az Európai Bizottság (EB) figyelmeztette az Európai Parlamentet arra, hogy a forrásmegvonás végrehajtása pártatlan, igazságos és objektív legyen. Azt írta egyik közösségi oldalán, hogy addig nem nyugszanak, amíg a jogállamisági rendeletet nem alkalmazzák hazánk ellen, és bíróságra mennek. Emellett kötelezettségmulasztással vádolta Ursula von der Le­yent, az Európai Bizottság elnökét, aki szerinte nem cselekedett a magyar és lengyel „jogállamisági válságok” ügyé­ben, amelyek közé a gyermekvédelmi törvényt is sorolták.
Emlékezetes a szintén momentumos Donáth Anna EP-képviselő lebukása is, amikor bevallotta, hogy egyeztetett a Magyarországot rendszeresen támadó Vera Jourova EU-biztossal és a zöldpárti Gwendolin Delbos-Corfield EP-képviselővel. Beszélgetésük során elhangzott, hogy a jogállamisági kérdések a magyar képviselőhöz tartoztak, és informálisan háromnaponta beszélt Jourovával. 

Ez ellentmondott annak a korábbi állításának, amely szerint nem egyeztetett az uniós biztossal.

 A zöldpárti képviselőnővel ápolt kapcsolatára utalva pedig Donáth úgy értékelt, hogy kilencven százalékban sikeresnek volt mondható a munkája.

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai képviselője is ugyanazt a kottát fújta, mint momentumos társai. Egyik sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus „teljes képtelenségnek” nevezte, hogy az európai intézmények LMBTQ-aktivistákat akartak az óvodákba küldeni, és hogy az Európai Bizottság emiatt tartotta vissza a nekünk járó pénzügyi forrásokat. Ujhelyi bejelentkezéséből az volt érezhető, hogy Brüsszelt mentegeti, és élesen támadja a gyermekvédelmi népszavazást.

 Ezenkívül a gyermekvédelem kérdéskörét álproblémának nevezte hasonlóan párttársához, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőhöz, aki ugyanezeket a szavakat használta a migráció témakörében.

Borítókép: a momentumosok egyik kedvenc időtöltése a melegparádé (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.