időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Szokatlan helyről kapott dicséretet Orbán Viktor dallasi beszéde

Elek Nikoletta
2022.08.12. 16:36 2022.08.12. 16:43
Szokatlan helyről kapott dicséretet Orbán Viktor dallasi beszéde

Miként Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője is rámutatott, a világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére, amely a külföldi sajtó értékelése szerint nagy benyomást tett a republikánus hallgatóságra. 

Sőt mi több, az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján tartott nyitóbeszédet még az amerikai melegek is elismeréssel illették.

A Humenonline.hu cikkéből ugyanis kiderül, hogy a Rebulikánus Párt hivatalos LMBTQ-szekciójának, a Log Cabin Republicansnek az egyik képviselője, a 84 éves Leslie Read a helyszínen hallgatta végig a kormányfő felszólalását, és bár nem értett egyet Orbán Viktor házassággal kapcsolatos álláspontjával, a beszéd többi részét nagyszerűnek nevezte.

Megpróbálta Magyarországot Texashoz hasonlóvá tenni. És én azt gondoltam: hajrá! Az azonos neműek házasságának betiltását illetően nem értek egyet a fickóval, de értem, hogy mit akar elérni 

– fogalmazott Read.

A több mint fél órás beszédben – amely a BBC brit közszolgálati csatorna szerint feltüzelte az amerikai republikánusokat – a magyar miniszterelnök iránymutatást adott a konzervatívoknak arról, hogy miként lehet felvenni a harcot a kommunista és liberális erőkkel szemben, valamint hazánk több, egyedülálló intézkedéseit is ismertette. Orbán Viktor ugyanakkor a genderideológia térnyerése elleni küzdelmet is kiemelte, hangsúlyozva:

a magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket. Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén!

Utóbbi kijelentéséért a kormányfő nagy tapsot kapott. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.