Újabb tömegszerencsétlenséget okozott egy menekülő embercsempész

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök vasárnap délelőtt egy furgont, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben húsz migráns tartózkodott, valamennyien megsérültek, többségük súlyosan.

2022. 08. 07. 17:14
null
Illegális bevándorlás - Rendőrök elől menekülő teherautó szenvedett balesetet, húsz migráns megsérült Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét embercsempész okozott tömegszerencsétlenséget, ezúttal Üllőn; 

a következmény: húsz, többségében súlyosan megsérült migráns, egy könnyebben sérült budapesti embercsempész, aki ellen embercsempészet mellett tömegszerencsétlenség okozása miatt is büntetőeljárás indul.

Gyorsan hajtott a ceglédi Pesti úton egy zárt rakterű kisteherautó. A sebességmérést végző rendőrök ezért akarták megállítani augusztus 7-én 11 óra 16 perckor. A sofőr azonban gázt adott és menekült. A rendőrök követték a rendőri intézkedés elől a 4-es főúton száguldó furgont. A sofőr Pilis térségében elvesztette uralmát járműve felett és az útpadkára sodródva megállt. Amikor a rendőrök közelebb értek, gázt adott, és nekiütközve az egyik szolgálati autónak, ismét menekülőre fogta. Az akcióban rendőr nem sérült meg.

A 4-es főúton nagy sebességgel haladt a főváros felé, amikor Üllőn a körforgalomból kihajtva újra elvesztette uralmát a jármű felett, és az árokba csapódott.

A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben húsz embert találtak. Mindnyájan megsérültek a baleset következtében.

A magát indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló, ám semmilyen irattal nem rendelkező külföldit kórházba vitték; legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben sérültek. Négy mentőhelikopter és 16 mentőegység szállította őket kórházba.

Fotó: Mihádák Zoltán

A járművezető könnyű sérüléssel úszta meg a balesetet, ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást. 

A megalapozott gyanú hamarosan kiegészül tömegszerencsétlenség okozásával is, így – bizonyítottság esetén – halmazati büntetésül akár 12 évet is kaphat az embercsempész.

Az egyre agresszívebb embercsempészek újabb tömegszerencsétlenséget okoztak, írtuk meg pénteken. 

Három migráns meghalt, tízen súlyosan megsérültek Bócsánál, amikor egy grúz embercsempész menekülni akart velük a rendőrök elől és karambolozott.

Pénteken hajnalban az autójába zsúfolt 14 – magukat szírnek mondó – migránssal tört ki a grúz sofőr az őt megállítani akaró magyar rendőrök közül, majd egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget az érkező járműnek, összeütköztek és mindkét jármű felborult. Az embercsempész autója kigyulladt, két migráns bennégett, egy harmadik a kórházba szállítás után halt meg, tízen súlyosan megsérültek. A grúz férfit embercsempészet mellett halálos tömegkatasztrófa okozása miatt is felelősségre vonják. 

Az embercsempészek szinte minden esetben rendkívül agresszíven, támadólag lépnek fel  a rendőrökkel szemben. Semmi sem számít nekik, akár életek árán is el akarják kerülni az elfogásukat. Nincs olyan hónap, hogy ne okoznának halálos balesetet.

„Tavaly decemberben Mórahalomban hét migráns életét követelte, négyen megsérültek, amikor egy szerb embercsempész autójával egy házfalnak csapódott."

Borítókép: Az árokba csapódott az embercsempész furgonja, húsz migráns sérült meg (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.