időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Kásler Miklós: Sok mindent át szeretnénk alakítani

Ternovácz Áron
2022.09.30. 19:44 2022.09.30. 21:23
Kásler Miklós: Sok mindent át szeretnénk alakítani

Célunk egy korszerű magyar felsőoktatási képzési rendszer kialakítása. Magyarul: mindent meg szeretnénk őrizni, amit a gyakorlat igazol, és sok mindent át szeretnénk alakítani, amin lehet javítani 

– nyilatkozta lapunknak Kásler Miklós azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá nevezte ki. „Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licencképzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki”– áll a miniszterelnök által aláírt dokumentumban.  

 

Nem lesz teljesen ismeretlen a téma

Kásler Miklós hozzátette, munkájuk során áttekintik a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok képzési rendszerét, és elkészítik a tervezeteket. Emellett közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, ami kiterjed a szakmai követelményekben döntési jogkörrel rendelkező szakmai testületek működésének áttekintésére és a vizsgáztatás, illetve a vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is. A korábbi tárcavezető elmondta,

 a mögöttünk hagyott ciklus végén bizonyos előkészületeket már megtettek, 

így sokaknak nem lesz teljesen ismeretlen a téma. Orbán Viktor határozata a mai, pénteki napot jelöli meg Kásler Miklós hivatalba lépése napjának. A miniszterelnöki biztos elárulta, ma már előzetes megbeszéléseket folytatott, hétfőtől pedig felgyorsulnak az események. 

Borítókép: Kásler Miklós (Fotó: Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.