időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Szombathelyen nyitott rendelőt a Fájdalom Ambulancia

Forrás: Fájdalom Ambulancia
2022.09.29. 13:19 2022.09.29. 14:18
Szombathelyen nyitott rendelőt a Fájdalom Ambulancia

Nyugat-Magyarországon is elérhetőek a legmodernebb, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas konzervatív, azaz nem műtéti eljárások, miután megnyitotta kapuit a Fájdalom Ambulancia szombathelyi kirendeltsége. A két fővárosi és a miskolci, valamint az új, vasi székhelyen működő gyógycentrummal együtt már négy helyszínen várják a gyógyulni vágyókat – olvasható a Fájdalom Ambulancia sajtóközleményében.

A mozgásszervi megbetegedések tekintetében hazánkban sem különb a helyzet az európai átlagnál: a lakosság csaknem egynegyedét érintik, gyakoriságuk pedig éves szinten 3−5 százalékkal emelkedik. 

A krónikus kopásos ízületi betegségek a 40 év fölöttiek közel felénél okoznak panaszokat, míg a csontritkulás megjelenése is egyre korábbra tolódik, már a 30-as életévek közepén is jelentkezhet nőknél és férfiaknál is. A gyulladásos reumatológiai betegségek számtalan formája rontja az életminőséget, de az akut fájdalom szindróma is sok pácienst korlátoznak a mindennapi életvitelben. 

Az innovatív eljárások az elmúlt két évtizedben ritkán látható minőségi változást produkáltak a mozgásszervi betegségek megismerésében, diagnosztikájában és terápiájában is.

Ezek alkalmazásában élen jár a Fájdalom Ambulancia, amely 2003- ban Budapesten hozta létre első mozgásszervi magánklinikáját azzal a céllal, hogy gyors és hatékony segítséget nyújtson pácienseinek a fájdalommentes, szabad mozgás visszanyerésében és tartós megőrzésében – írják. 

Az első, budai rendelő után 2018-ban nyílt meg a pesti ambulancia a Vasas Fáy utcai sporttelepén, tavaly pedig az első vidéki Fájdalom Ambulancia Miskolcon. A szombathelyi magánklinika megnyitásával a nyugati országrészben is elérhetővé vált a többi között olyan egyedülálló gerincterápiás eszköz, amely porckorong problémák, sérvek műtét nélküli kezelését teszik lehetővé. 

A megnyitón Magyar Mátyás PhD ortopéd traumatológus, a Fájdalom Ambulancia alapítója felidézte gyermekorvos édesapjától, pályakezdő orvosként kapott útravalóját, aki azt tanácsolta neki, költözzön be gyermekorvosi rendelője hátsó helyiségébe. 

Az emberek a csodáért bárhová elmennek 

– idézte fel édesapja egykori szavait, hozzátéve, mára az ország négy pontján üzemeltetnek klinikát, ha munkatársaival csodákra nem is, hatékony gyógyításra képesek, még ha a meggyógyult betegek fájdalmaiktól megszabadulva ezt csodaként is élik meg. 

Forrás: Fájdalom Ambulancia

Magyar Mátyás elmondta, a klinika orvosai az induló vizsgálat tapasztalatai, valamint a képalkotó diagnosztikai leletek alapján állítják össze a személyre szabott terápiás tervet, amely gyógytornát, manuálterápiát, fizikoterápiás, infúziós, valamint masszázs kezeléseket tartalmazhat. 

A régióban újdonságnak számít Infúzióbárujk, ahol immunerősítő, energizáló, migrén vagy másnaposság elleni „koktélokat” kínálnak orvosi felügyelet mellett, infúzió formájában. Szintén sokoldalú egészség-szépség-stresszkezelésre alkalmas eszközük a jégszauna, amely cseppfolyós nitrogén segítségével rövid időre –130 fokra hűti le a kabint, így vitalizálva a bent tartózkodó páciens anyagcsere folyamatait – hangsúlyozzák a sajtóközleményben. 

A szakember kiemelte: szombathelyi ambulanciájuk együttműködik a Csimborasszó Egészségügyi Központtal. Elsősorban a képalkotó diagnosztika és a rehabilitáció területén kölcsönösen támaszkodnak egymás erőforrásaira és szakértelmére, hogy minden szükséges segítséget megadhassunk pácienseinknek – fejtette ki Magyar Mátyás.

Az ünnepélyes megnyitó kapcsán Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: fontos kitörési pont az egészségipar a magyar gazdaság számára, a Mészáros-csoport ezt idejekorán felismerte.

Kiemelte: a magyar orvosok nemzetközi szinten is elismert szakemberek, a leginnovatívabb technológiák alkalmazása azonban jelentős pénzügyi befektetést igényel a beruházóktól. 

A Fájdalom Ambulancia egy ilyen tőkeerős, stabil tulajdonosi háttér mellett a hivatásukat legmagasabb szinten művelő munkatársakkal kezdheti meg működését immár Szombathelyen is. – tette hozzá Tóth Krisztina. 

Az ünnepélyes rendezvényen részt vettek a megyeszékhelyen és térségében működő nagyvállalatok és sportklubok képviselői is.

Borítókép forrása: Fájdalom Ambulancia

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.