időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo
Leszbikus konferencián mondott köszöntőt a főpolgármester

A főpolgármester szerint a magyar politikai vezetés hadjáratot folytat az LMBTQIA-közösség ellen

Kreft-Horváth Márk
2022.10.01. 08:05 2022.10.01. 14:17
A főpolgármester szerint a magyar politikai vezetés hadjáratot folytat az LMBTQIA-közösség ellen

Háromnapos leszbikuskonferenciát (European Lesbian Conference) tartanak Budapesten, melyet a Labrisz Leszbikus Egyesület közreműködésével szerveznek. 

A mai napra leszbikusfelvonulást is terveznek a fővárosban. 

Felvonulnak a leszbikusok

Budapesten rendezik meg az Európai leszbikuskonferenciát, majd együtt is vonulnak az Erzsébet tértől a Fővám térig szombaton.

A konferencia résztvevőit egy videóüzenetben köszöntette Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a felvételen elmondta,

a magyar főváros mindenféle szeretetnek otthona, amiatt pedig sajnálkozik és szégyenkezik, hogy Magyarországot sok helyen a világban homofób országnak látják. 

Szerinte ez nincs így, bár a 

radikalizálódó és a kormányzás területén egyre sikertelenebb magyar politikai vezetés valóságos hadjáratba kezdett az LMBTQIA-közösség ellen, de a józan többség nem tart velük.

A főpolgármester kifejtette, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazása valójában homofób volt, és szerinte az, hogy a referendum érvénytelen lett, az ő állításait igazolja. 

Karácsony Gergely üzenetében elmondta, örül annak, hogy Budapestre jöttek a leszbikusok, és 

a felvonulást is kifejezetten támogatja. Ahogy fogalmazott: „a leszbikus emberek láthatósága számos fiatal nőnek ad segítséget saját szexualitása felismeréséhez”.

A főpolgármester tisztázta, hogy nem azt várja, hogy több leszbikus legyen a budapesti esemény hatására, hanem azt, hogy kevesebb legyen a boldogtalan ember. 

Videóüzenete végén Karácsony Gergely azt kérte a leszbikus konferencia résztvevőitől, érezzék magukat otthon Budapesten. Hozzátette: legközelebb is visszavárják őket. 

Borítókép: Karácsony Gergely köszöntője az Európai leszbikus konferencia résztvevői számára (Fotó: Labrisz Leszbikus Egyesület Facebook-oldala)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.