A főpolgármester szerint a magyar politikai vezetés hadjáratot folytat az LMBTQIA-közösség ellen

Leszbikus konferencián mondott köszöntőt Karácsony Gergely. Szerinte a kormány gyermekvédelmi népszavazása homofób volt és elbukott.

2022. 10. 01. 8:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromnapos leszbikuskonferenciát (European Lesbian Conference) tartanak Budapesten, melyet a Labrisz Leszbikus Egyesület közreműködésével szerveznek. 

A mai napra leszbikusfelvonulást is terveznek a fővárosban. 

A konferencia résztvevőit egy videóüzenetben köszöntette Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a felvételen elmondta,

a magyar főváros mindenféle szeretetnek otthona, amiatt pedig sajnálkozik és szégyenkezik, hogy Magyarországot sok helyen a világban homofób országnak látják. 

Szerinte ez nincs így, bár a 

radikalizálódó és a kormányzás területén egyre sikertelenebb magyar politikai vezetés valóságos hadjáratba kezdett az LMBTQIA-közösség ellen, de a józan többség nem tart velük.

A főpolgármester kifejtette, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazása valójában homofób volt, és szerinte az, hogy a referendum érvénytelen lett, az ő állításait igazolja. 

Karácsony Gergely üzenetében elmondta, örül annak, hogy Budapestre jöttek a leszbikusok, és 

a felvonulást is kifejezetten támogatja. Ahogy fogalmazott: „a leszbikus emberek láthatósága számos fiatal nőnek ad segítséget saját szexualitása felismeréséhez”.

A főpolgármester tisztázta, hogy nem azt várja, hogy több leszbikus legyen a budapesti esemény hatására, hanem azt, hogy kevesebb legyen a boldogtalan ember. 

Videóüzenete végén Karácsony Gergely azt kérte a leszbikus konferencia résztvevőitől, érezzék magukat otthon Budapesten. Hozzátette: legközelebb is visszavárják őket. 

Borítókép: Karácsony Gergely köszöntője az Európai leszbikus konferencia résztvevői számára (Fotó: Labrisz Leszbikus Egyesület Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.