időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo
A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az ő Amerikából finanszírozott kampánya miatt ülhet ma a parlamentben Ungár Péter

Keményen nekiment az LMP társelnökének Márki-Zay Péter

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Facebook
2022.11.05. 12:41 2022.11.05. 13:00
Keményen nekiment az LMP társelnökének Márki-Zay Péter

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az ő Amerikából finanszírozott kampánya miatt ülhet ma a parlamentben Ungár Péter.

Ungár Péter is csatlakozott az álellenzéki kórushoz, akik napról napra mondják fel a Fidesz propagandaszövegeit

– reagált az LMP-társelnök 24.hu-nak adott interjújára Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester, aki a 2022-es országgyűlési választások előtt a baloldal miniszterelnök-jelöltje volt, még mindig ragaszkodik ahhoz a narratívához, mely szerint saját mozgalma az amerikai magyaroktól kapott 1,8 milliárd forintnyi dollárt azért, hogy kormányt tudjon váltani.

Márki-Zay közlése szerint a támogatás ténye nemcsak az amerikai, de a magyar sajtóban is megjelent már 2022 márciusában is. Szerinte Ungár nyilatkozata annyit bizonyít csupán, hogy a külföldi támogatás nem került és nem is kerülhetett pártokhoz. – Az adományokat az MMM a törvények szigorú betartásával használta fel – és a hazai politikusok számára elképzelhetetlen nyíltsággal és részletezettséggel el is számolt vele – magyarázta Márki-Zay. 

– A nagykoalíciós lopásokban, egymást kölcsönösen lejáratóanyagokkal és bűncselekményekkel sakkban tartó pártok rendszerében ez érthetően idegesíti még a magukat ellenzékinek valló közszereplőket is, ezért beszélhet „pénzekkel elsétálásról” valaki, aki saját magából indul ki

– kritizálta Ungár Pétert és a baloldali pártokat a hódmezővásárhelyi polgármester. 

UNGÁR Péter
Márki-Zay Péter szerint az ő kampánya miatt ülhet a parlamentben Ungár Péter Fotó: Balogh Zoltán

Márki-Zay szerint visszás, hogy Ungár Péter nem kritizálta saját pártja alapítványának nyugati támogatását vagy Ron Werber kampánymenedzserkedését, de a Fidesz esetében Arthur Finkelstein vagy Soros György korábbi támogatása ellen sem emelt szót. 

– Most mégis „dermesztő amerikai pénzekről” beszél egy olyan transzparens, törvényes és példamutatóan erkölcsös kampány esetében, amely nélkül ma talán nem is ülne a parlamentben – állította posztjában Márki-Zay Péter.

– Négy éve még százmilliós adósságot vett fel a pártja, amit az állami támogatásokból törleszt azóta is – most viszont éppen az MMM-nek köszönhetően egy milliárdos kampányhoz alig tízmilliós hozzájárulásával, 

hitelfelvétel és bármiféle tömegtámogatás és érdemi munka nélkül került be a parlamentbe.

Ő ül ott és nem én, ő veszi fel az állami támogatásokat és nem az MMM – fogalmazott posztjában az ellenzéki polgármester. 

A választások előtt az LMP-t még a párt titkáraként képviselte a baloldali egyeztetéseken Ungár Péter. Ez a kör egyeztetett a hírek szerint Márki-Zay Péterrel és csapatával is, a beszámolók szerint a kampány vége felé egyre kevesebb alkalommal. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Délmagyarország/Török János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.