Koronavírus: jelentősen csökkent az aktív fertőzöttek száma, elhunyt hatvanegy beteg

Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tizenegyen vannak lélegeztetőgépen.

Magyar Nemzet
2022. 11. 23. 9:54
null
AUSTRIA-HEALTH-VIRUS-EPIDEMIC Fotó: HELMUT FOHRINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint az elmúlt hét folyamán 4098 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, valamint 61, többségében idős, krónikus beteg vesztette életét. Ezekkel az adatokkal együtt a járvány kezdete óta a beazonosított fertőzöttek száma összesen 2 162 093 főre, az áldozatok száma pedig 48 254 főre emelkedett. 

Közben a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 098 240 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 18 533 főről 15 608-ra csökkent. Jelenleg 770 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tizenegyen vannak lélegeztetőgépen. 

Magyarországon tehát a járvány továbbra is mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A védőoltások felvételének lehetősége továbbra is biztosított, amelyet a háziorvosoknál, a házi gyermekorvosoknál, valamint a kórházi oltópontokon – pénteken akár időpontfoglalás nélkül – lehet igényelni. Felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt.

 A kormányzati portál adatai szerint az oltási program kezdete óta Magyarországon 6 419 996 fő kapott oltást, közülük 6 206 388 fő a második, 3 901 632 fő a harmadik és  387 872 fő már a negyedik oltását is felvette.

Borítókép: Bevásárlás maszkban. Illusztráció. Fotó: (Helmut Fohringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.