A honvédelmi miniszter elárulta, mi lesz Palkovics László sorsa

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarországnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 15. 12:36
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; NAD, Jaroslav
Pozsony, 2022. szeptember 26. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszterrel folytatott tárgyalás utáni sajtótájékoztatón Pozsonyban, a védelmi minisztériumban 2022. szeptember 26-án. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erős védelmi ipar Magyarország biztonsági érdeke, hiszen a védelmi ipari beruházások stratégiai előnyt jelentenek Magyarország számára. Ez egyben a nemzetközi rendszerhez kapcsolódó nemzeti védelmi innovációs rendszer megteremtését foglalja magában – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Brüsszelben.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált a tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Innovációs Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni – tájékoztatott a miniszter.
Elmondta, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért. Kifejtette: a folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát, és az általa vezetett területet is átszervezik. Megköszönte Maróth Gáspár munkáját, aki szerinte kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a Honvédelmi és haderő-fejlesztési program megteremtéséért.
Kifejtette: feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül. Beszélt arról is, hogy Magyarországot és a magyar embereket csak jól felszerelt és jól kiképzett haderővel, valamint erős védelmi ipari háttérrel lehet megvédeni. A védelemipar egyúttal a magyar gazdaság újabb hengereként járul hozzá hazánk fejlődéséhez is – hangsúlyozta.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.