időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Wellness-szállodában emelték meg saját fizetésüket a pedagógus-szakszervezet vezetői + videó

Munkatársunktól
Forrás: Metropol
2022.11.26. 09:57 2022.11.26. 10:22
Wellness-szállodában emelték meg saját fizetésüket a pedagógus-szakszervezet vezetői + videó

A Metropol úgy értesült, hogy október utolsó előtti hétvégéjén a hajdúszoboszlói Aqua Palace szállodában tartotta meg XXXIV. kongresszusát a tanártüntetések egyik fő szervezője, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).

Talán a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel egy wellnesshotelt találtak erre a legjobb helyszínnek. Döntéshozatal közben így bármikor igénybe tudták venni a wellness központ kényeztető szolgáltatásait: a szauna- és wellnessparkot, valamint az éttermek sokaságát. Aztán még mielőtt a kormánynak címzett követeléseiket megszavazták volna, két termálvizes fürdőzés között, szakítottak időt arra is, hogy a saját fizetésüket felemeljék.

Az élményfürdőhöz csatlakozó Hungaro Spa Hotel termálszállodában, ahol a szakszervezet vezetői nem spóroltak a tagok pénzén, a szakszervezet közös kasszájából átlag 50 ezer forintot fizettek a szobákért. 

A Metropol információi szerint a szakszervezet vezetői szigorú titoktartást kértek egymástól a tekintetben, hogy a fizetésemelések megszavazására, valamint a sztrájkkövetelések megfogalmazására egy wellness-szállodában került sor. A történetnek sajátos bájt ad, hogy mindeközben a PSZ az utcára vezényelte tüntetni a tagjait és szimpatizánsait Budapesten.

A Metropol megszerzett egy videót, amelyben  jól látható, hogy a szakszervezet vezetői a wellnessközpont egyik teraszán még egy közös táncot is lejtettek, szelfiket készítettek, mielőtt magukat alaposan „kivelneszezve” elindultak volna a demonstrációra.

„Miénk itt ez a hely!”, énekelték kart karba öltve a wellness-szálló teraszán.

A videót ezen a linken tekintheti meg!

A teljes cikk Wellness-szállodában emelték meg saját fizetésüket a pedagógus-szakszervezet vezetői – aztán elmentek tüntetni… - videó címen olvasható a Metropol oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Metropol)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.