időjárás -3°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Ismét több mint 11 500 menekült érkezett hazánkba

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2022.11.26. 09:41 2022.11.26. 09:59
Ismét több mint 11 500 menekült érkezett hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 6060-an, a román–magyar határszakaszon pedig 5470-en léptek be Magyarországra pénteken – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). 

A beléptetettek közül a rendőrség 170 személynek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, nekik 30 napon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 84-en, köztük 31 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és a Budapesti Polgárőrszövetséggel közösen segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. 
Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.