Nagy László 2006 lelkiismerete és áldozata

Nagy László 2006 újabb áldozata, halála pedig egy újabb felkiáltójel ebben a drámában – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Skrabski Fruzsina, az Áldozatok 2006 című film készítője. Stábjának tagjaival együtt Skrabski úgy döntött, felkarolja Nagy László temetésének intézését, ehhez minden segítséget hálásan fogadnak. Szeretné, hogy mindazok méltó búcsút vehessenek Nagy Lászlótól, akik ismerték, akik sorstársai, és akik elítélik a gyurcsányi idők brutális rendőri fellépését.

2022. 12. 10. 7:23
72226447
HUNGARY-UPRISING-ANNIVERSARY-CLASHES Fotó: ZSOLT BURGER-MAGYAR NEMZET
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőr, aki rám lőtt, fejre célzott. Mikor megkaptam azt a lövést, azonnal elvágódtam, és elvesztettem az eszméletemet. Másnap műtét után tértem magamhoz, és üvölteni tudtam volna a fájdalomtól. Annyit mondtak, hogy az egyik szememre nem fogok látni. Az orrom is teljesen gajra ment, a homlokom is, úgy pakolták össze a csontokat. Már másnap civil rendőrök jöttek be hozzám, faggatóztak. Nem az érdekelte őket, hogy én hogy vagyok, csak az, hogy mit csináltam előző nap

– emlékezett vissza még nem is olyan régen a 2006: A terror napjai című dokumentumfilm-sorozatban akinek Gyurcsány Ferenc rendőrei kilőtték a szemét, és aki ezen a héten elhunyt.

– Laci élő lelkiismerete volt 2006-nak. Elvesztette az egyik szemét, elvesztette a menyasszonyát, a lakását, a munkáját, lelkét megviselte mindaz, ami 2006-ban történt vele, mégis hihetetlen erővel jött el az összes eseményre, állt ki a nyilvánosság elé, beszélt a vele történtekről, mindettől remélve valami igazságmorzsát – fogalmazott lapunknak Skrabski Fruzsina, az Áldozatok 2006 című dokumentumfilm készítője, aki állítja, Nagy László 2006 újabb áldozat, halála pedig egy újabb felkiáltójel ebben a drámában. – Vannak még sorstársak, akikre figyelnünk és vigyáznunk kell! 

Amikor 2021-ben elmentünk Gyurcsány Ferenc egyik fórumára, hogy szembesítsük őt mindazzal, ami 2006-ban, az ő miniszterelnöksége alatt történt, Laci mellett velünk volt két másik áldozat is. Gergőt, aki 2006-ban 20 éves volt, most százalékolták le. Az édesapja rendszeresen hív fel sírva, mert aggódik a fiáért, fél, mi lesz Gergővel, ha ő már nem tudja támogatni – mondta Skrabski Fruzsina, aki szerint életjáradékot kéne adni a 2006-ban rokkanttá tett áldozatoknak. 

– Lacit egyébként nagyon megviselte az, amikor ezen a fórumon Gyurcsány Ferenc a külsején gúnyolódott, provokátornak nevezte, és kinevette. Leginkább talán az bántotta, hogy Gyurcsányban tényleg nincs semmi emberi, semmi szív, mert annyit nem tudott mondani, hogy bocsánat, sajnálom, hogy ez történt magával – emlékezett vissza a történtekre a film készítője.

Hogy Nagy Lászlótól mikor vesznek végső búcsút, egyelőre nem lehet tudni, miként azt sem, ki is temeti el a Gyurcsány-terror áldozatát. Skrabski Fruzsina úgy fogalmazott, a jogi és anyagi nehézségek miatt úgy döntött, ő, illetve a film stábja felkarolja Laci temetésének intézését, hogy méltó búcsút vehessenek tőle mindazok, akik ismerték, akik sorstársai és akik elítélik a gyurcsányi idők brutális rendőri fellépését. 

– Laci szülei már nem élnek, családja nem volt, így mi vállaljuk a temetést – mondta a film készítője, hozzátéve, minden segítséget jó szívvel fogadnak. Mivel lapunknak a társadalmi szolidaritás jegyében már többen is jelezték, hogy hozzájárulnának a költségekhez, azok, akik segítenének Nagy László búcsúztatásában, Skrabski Fruzsinát saját közösségi oldalán kereshetik meg, felajánlva hozzájárulásukat.

Egy rendkívül tisztességes és törhetetlen hitű, igaz szívű magyart vesztettünk el személyében, aki egyúttal a 2006. őszi gyurcsányi terror felelőseinek elszámoltatását teljes erkölcsi alappal kérlelhetetlenül követelő élő lelkiismerete volt a nemzetünknek – fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője szerint Nagy László rendíthetetlenül állt ki mindenkor azért, hogy az állami terror véreskezű bűnösei elnyerjék büntetésüket. Nem volt hajlandó beletörődni abba, hogy az őt és sok száz más hazafit meggyalázók megússzák – mondta a jogász. Jelezte, temetésének megszervezésében ők is igyekeznek segíteni.

Borítókép: 2006. október 23. Nagy Lászlót egy rendőr gumilövedéke örökre megnyomorította Fotó: (Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.