Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Szélsőjobboldali portál szóhasználatát idéző címmel közölt cikket a 444 Netanjahu kapcsán

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport
2022.12.01. 14:10 2022.12.01. 14:30
Szélsőjobboldali portál szóhasználatát idéző címmel közölt cikket a 444 Netanjahu kapcsán

A 444 portál és a balliberális közeg nem tudja feldolgozni Benjamin Netanjahu győzelmét, és az alakuló izraeli kormány minden egyes tagját igyekszik szélsőjobboldalinak bélyegezni. Új jelenség azonban, hogy a Soros Györgyhöz köthető 444 mind szóhasználatában, mind szerkesztési gyakorlatában egyre inkább hasonlítható a Kuruc.infóhoz, mint bármelyik izraeli laphoz – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

A Tűzfalcsoport felhívja arra is a figyelmet, hogy a baloldal antiszemitizmusa kapcsán érdemes ideidézni Heller Ágnest, aki szerint mindig is létezett a baloldalon antiszemitizmus, csak éppen nem kellett vele foglalkozni, mert sokkal kifizetődőbb volt a szélsőjobboldallal riogatni. Baloldali szerzők azt is lefektették, hogy az antiszemitizmus egyik új megnyilvánulási formája az Izrael-ellenesség. 

A magyar liberális elit is hasonló utat járt be, egészen a 2015-ös menekültválságig úgy tűnt, hogy a baloldalon az Izrael-pártiság megkérdőjelezhetetlen és kikezdhetetlen. 2015-ben Európát mindennél nagyobb menekülthullám sújtotta, a zsidóságot és Izraelt gyűlölők, illetve tagadók emberek százezrei érkeztek Európába. A baloldalnak választania kellett, hogy az őshonos európai értékeket vagy a progressziót veszi védelmében, úgy tűnhet, hogy az utóbbi mellett döntött – idézi fel a Tűzfalcsoport.

Magyarországon a helyzet némiképp specifikusabban alakult. Itt a baloldal Izrael-ellenessége két okra vezethető vissza:

  • Orbán Viktor és Netanjahu szövetségére. Tehát, miközben folyamatosan azzal támadták a kormányt, hogy emlékezetpolitikájában antiszemita, addig nehezen tudták megmagyarázni a két miniszterelnök szövetségét,
  • illetve a nyugati trendek feltétel nélküli követésére.

Így érkezünk meg a mostani helyzethez, amikor a 444 már-már a kuruc.infóhoz hasonló című cikkeket közöl Izraelről.

Fotó: Kuruc.info(Tűzfalcsoport/Képernyőkép)
Fotó: 444 (Tűzfalcsoport/Képernyőkép)

 A teljes cikket a Tűzfalcsoport oldalán Elérkeztünk oda, amikor a 444 pont annyira antiszemita, mint a kurucinfó címmel olvashatja tovább.

Borítókép: Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök, a jobboldali Likud vezetője beszédet mond a jeruzsálemi elnöki rezidencián, miután Jichák Hercog izraeli elnök kormányalakítással bízta meg 2022. november 13-án (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.