Szélsőjobboldali portál szóhasználatát idéző címmel közölt cikket a 444 Netanjahu kapcsán

A 444 portál és a balliberális közeg nem tudja feldolgozni Benjamin Netanjahu győzelmét, és az alakuló izraeli kormány minden egyes tagját igyekszik szélsőjobboldalinak bélyegezni. Új jelenség azonban, hogy a Soros Györgyhöz köthető 444 mind szóhasználatában, mind szerkesztési gyakorlatában egyre inkább hasonlítható a Kuruc.infóhoz, mint bármelyik izraeli laphoz – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2022. 12. 01. 14:10
NETANJAHU, Benjámin;
Jeruzsálem, 2022. november 13. Benjámin Netanjahu volt miniszterelnök, a jobboldali Likud vezetõje beszédet mond a jeruzsálemi elnöki rezidencián, miután Jichák Hercog izraeli elnök kormányalakítással bízta meg 2022. november 13-án. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tűzfalcsoport felhívja arra is a figyelmet, hogy a baloldal antiszemitizmusa kapcsán érdemes ideidézni Heller Ágnest, aki szerint mindig is létezett a baloldalon antiszemitizmus, csak éppen nem kellett vele foglalkozni, mert sokkal kifizetődőbb volt a szélsőjobboldallal riogatni. Baloldali szerzők azt is lefektették, hogy az antiszemitizmus egyik új megnyilvánulási formája az Izrael-ellenesség. 

A magyar liberális elit is hasonló utat járt be, egészen a 2015-ös menekültválságig úgy tűnt, hogy a baloldalon az Izrael-pártiság megkérdőjelezhetetlen és kikezdhetetlen. 2015-ben Európát mindennél nagyobb menekülthullám sújtotta, a zsidóságot és Izraelt gyűlölők, illetve tagadók emberek százezrei érkeztek Európába. A baloldalnak választania kellett, hogy az őshonos európai értékeket vagy a progressziót veszi védelmében, úgy tűnhet, hogy az utóbbi mellett döntött – idézi fel a Tűzfalcsoport.

Magyarországon a helyzet némiképp specifikusabban alakult. Itt a baloldal Izrael-ellenessége két okra vezethető vissza:

  • Orbán Viktor és Netanjahu szövetségére. Tehát, miközben folyamatosan azzal támadták a kormányt, hogy emlékezetpolitikájában antiszemita, addig nehezen tudták megmagyarázni a két miniszterelnök szövetségét,
  • illetve a nyugati trendek feltétel nélküli követésére.

Így érkezünk meg a mostani helyzethez, amikor a 444 már-már a kuruc.infóhoz hasonló című cikkeket közöl Izraelről.

Fotó: Kuruc.info(Tűzfalcsoport/Képernyőkép)
Fotó: 444 (Tűzfalcsoport/Képernyőkép)

 A teljes cikket a Tűzfalcsoport oldalán Elérkeztünk oda, amikor a 444 pont annyira antiszemita, mint a kurucinfó címmel olvashatja tovább.

Borítókép: Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök, a jobboldali Likud vezetője beszédet mond a jeruzsálemi elnöki rezidencián, miután Jichák Hercog izraeli elnök kormányalakítással bízta meg 2022. november 13-án (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.