A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Gyurcsányék foggal-körömmel védik a korrupcióban úszó EP-t

Sem a Márki-Zay Péter mozgalmához Amerikából érkezett négymilliárd forintról, sem a Brüsszelben Mikulás-csomagban átadott korrupciós pénzekről nem tudott a DK – állította Molnár Csaba, a párt európai parlamenti képviselője. Kálmán Olga szerint pedig nem a brüsszeli korrupciós botrány, hanem időpont-egyeztetési gondok miatt maradt el múlt héten Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc közös sajtótájékoztatója.

Magyar Nemzet
2023. 01. 30. 17:24
20221114 Budapest Árnyékkormányinfó fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem igaz, hogy Dobrev Klára eltűnt volna, ő és árnyékkormányának tagjai is dolgoznak. Ez nem mindig a nyilvánosság előtt történik, de ha kérdés van, akkor állnak rendelkezésre – hangoztatta a DK árnyékkormányinfóján Kálmán Olga, aki elismerte, hogy Dobrev „most éppen nem jelent meg”. Előzőleg lapunk számolt be róla, hogy a kezdeti lendületet követően, több mint két hónap szünet után tartott ma sajtónyilvános árnyékkormányinfót a DK, korábban az Európai Parlament (EP) alelnöki tisztét is betöltő, jelenleg is EP-képviselő Dobrev Klárát pedig feltűnő módon azóta nem kérdezhetik az újságírók, amióta december elején kirobbant a brüsszeli korrupciós botrány. 

Azzal kapcsolatban, hogy múlt hétfőn Dobrev Gyurcsány Ferenccel tartott volna árnyékkormányinfót, ami elmaradt, Kálmán Olga azt monda: a tervezett esemény technikai, időpont-egyeztetési gondok miatt nem valósult meg.

 Szerinte ezért az eseményt akkor pótolják majd be, ha az időpontokat „össze tudjuk egyeztetni”. 

– Nem az Európai Parlament, hanem az összesen hétszázból csupán három képviselőjének botránya a kirobbant korrupciós ügy – ezt már Molnár Csaba jelentette ki az árnyékkormányinfón.

A párt EP-képviselője üdvözölte, hogy az érintettek ellen büntetőeljárás zajlik, ám nem győzte hangsúlyozni, hogy a történteket nem lehet az EP botrányaként értékelni. 

Mindez meglehetősen furcsa állítás annak tükrében, hogy egyes híradások szerint összesen hatvan EP-képviselő lehet érintett az ügyben, miközben a belga rendőrség már közel másfél millió eurót foglalt le a brüsszeli régióban végrehajtott házkutatások során. 

Da maga az EP elnöke, Roberta Metsola is 14 pontos javaslatcsomagot terjesztett elő nemrég a brüsszeli korrupció visszaszorítása érdekében. Az már csak hab a tortán, hogy Metsola az elmúlt napokban több mint 140 ajándékról nyilatkozott visszamenőlegesen, amelyeket korábban nem közölt az átláthatósági szabályoknak megfelelően, a The Financial Times pedig arról írt, hogy egyes EP képviselők Mikulás-csomagban kaptak korrupciós pénzeket. Utóbbival kapcsolatban Molnár Csaba azt állította, hogy még csak nem is hallott az ügyről. 

Az árnyékkormányinfón elhangzott továbbá, hogy a DK a Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához Amerikából érkezett négymilliárd forintról sem tudott. Arról, hogy a DK-s Sápi Mónika rendezvényszervező cége korábban szerződött a mozgalommal, Kálmán Olga hangoztatta: Sápi ekkor még nem volt a tagjuk, a szerződések pedig nem a kampánnyal kapcsolatosak voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.