Meghalt egy üzem dolgozója, mérgező anyagot lélegezhetett be

A rendőrség nyomoz az ügyben.

Magyar Nemzet
Forrás: Boon.hu2023. 01. 27. 16:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkavégzés közben halt meg egy 39 éves férfi az egyik sajóbábonyi üzemben, feltehetően veszélyes vegyi anyagot lélegzett be – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, a Boon.hu. 

A lap megkereste a vármegyei rendőr-főkapitányságot, akik tudatták a hírportál munkatársaival, hogy büntetőeljárás indult halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettessel szemben. 

Jelenleg az adatok és információk gyűjtése folyamatban van, tanúkat hallgatnak meg, szakértőket vonnak be, hogy megállapíthassák, pontosan mi okozta a férfi halálát és ezért terhel-e valakit felelősség – közölte a lap. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál úgy tudja, az eset abban az üzemben történt, ahol majdnem pontosan egy éve, tavaly január 25-én is halálos kimenetelű munkabaleset történt, melyet a vármegyei kormányhivatal munkavédelmi hatósága a társhatóságokkal közösen vizsgált. Vélhetően most is vizsgálat indul a munkavédelmi hatóság részéről is – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.