Gázrobbanás Katowicében, összedőlt egy négyszintes lakóház + galéria

A gázrobbanás a dél-lengyelországi Katowice Szopienice nevű külvárosában történt péntek reggel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, Radio Katowice2023. 01. 27. 12:23
null
Katowice, 2023. január 27. Mentõegység dolgozik egy háromszintes társasháznál, amelyben gázrobbanás történt a dél-lengyelországi Katowice Szopienice nevû külvárosában 2023. január 27-én. A detonációtól a lakóépület homlokzata leomlott, eddig négy embert sikerült kimenteni a törmelék alól. MTI/EPA-PAP/Michal Meissner Fotó: Michal Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A detonációtól a lakóépület homlokzata leomlott, eddig összesen nyolc sérültet mentettek ki, köztük egy három- és egy ötéves kisgyermeket.

A Radio Katowice információi alapján

a műveletben mentőegységek és mintegy száz tűzoltó vesz részt, akik jelenleg is nagy erőkkel keresik az embereket a társasház romjai között.

A robbanás következtében a környező épületek is megrongálódtak. 

Az MTI péntek délután arról számolt be, hogy a gázrobbanás egy evangélikus parókián történt. Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közölte: négyen megsérültek, egy nő meghalt, egy másikat még keresnek.

A robbanás péntek reggel történt a sziléziai város Szopienice negyedében. A háromemeletes paplak nagyrészt rombadőlt. A házban vélhetően kilenc ember tartózkodott. Heten kimenekültek, közülük négyen megsérültek.

Három sebesült állapota stabil, egy férfit égési sérülésekkel szakkórházban kezelnek. A lengyelországi evangélikus egyház későbbi közleménye szerint a sérültek az egyik lelkész családtagjai. A kimenekítettek között a parókián lakó ukrán családok voltak, ők nem szenvedtek sérüléseket.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijelentette: a balesettel a kormány válságkezelő csoportja is foglalkozik, és segítséget nyújtanak a károsultaknak.

Borítókép: Mentőegység dolgozik egy háromszintes társasháznál, amelyben gázrobbanás történt a dél-lengyelországi Katowice Szopienice nevű külvárosában 2023. január 27-én (Fotó: MTI/EPA-PAP/Michal Meissner)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.