időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Gázrobbanás Katowicében, összedőlt egy négyszintes lakóház + galéria

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, Radio Katowice
2023.01.27. 12:23 2023.01.27. 15:34
Gázrobbanás Katowicében, összedőlt egy négyszintes lakóház + galéria

A gázrobbanás a dél-lengyelországi Katowice Szopienice nevű külvárosában történt péntek reggel.

A detonációtól a lakóépület homlokzata leomlott, eddig összesen nyolc sérültet mentettek ki, köztük egy három- és egy ötéves kisgyermeket.

A Radio Katowice információi alapján

a műveletben mentőegységek és mintegy száz tűzoltó vesz részt, akik jelenleg is nagy erőkkel keresik az embereket a társasház romjai között.

A robbanás következtében a környező épületek is megrongálódtak. 

Az MTI péntek délután arról számolt be, hogy a gázrobbanás egy evangélikus parókián történt. Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közölte: négyen megsérültek, egy nő meghalt, egy másikat még keresnek.

A robbanás péntek reggel történt a sziléziai város Szopienice negyedében. A háromemeletes paplak nagyrészt rombadőlt. A házban vélhetően kilenc ember tartózkodott. Heten kimenekültek, közülük négyen megsérültek.

Három sebesült állapota stabil, egy férfit égési sérülésekkel szakkórházban kezelnek. A lengyelországi evangélikus egyház későbbi közleménye szerint a sérültek az egyik lelkész családtagjai. A kimenekítettek között a parókián lakó ukrán családok voltak, ők nem szenvedtek sérüléseket.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijelentette: a balesettel a kormány válságkezelő csoportja is foglalkozik, és segítséget nyújtanak a károsultaknak.

Borítókép: Mentőegység dolgozik egy háromszintes társasháznál, amelyben gázrobbanás történt a dél-lengyelországi Katowice Szopienice nevű külvárosában 2023. január 27-én (Fotó: MTI/EPA-PAP/Michal Meissner)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.