Miért támadják a debreceni akkumulátorberuházást? + videó

Dömötör Csaba szerint ami első ránézésre környezetvédelmi vitának tűnik, valójában egy élesedő gazdasági verseny magyarországi leágazása.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 29. 9:42
DÖMÖTÖR Csaba
A Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye Szegeden (Fotó: MTI/Rosta Tibor) Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami tiszta energiát, jövőt, munkahelyeket jelent Németországban, arra miért mondják azt, hogy környezetpusztító Debrecenben? 

– tette fel a kérdést a közösségi oldalán megosztott videójában Dömötör Csaba, miután a hétvége folyamán az akkumlátorgyár megépítése ellen tiltakoztak Debrecenben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a beruházás jelentőségét hangsúlyozva kiemelte: az Egyesült Államokban két év alatt 15 akkumlátorgyár építését jelentették be, és a legnagyobb európai országokban is sok ilyen működik már most is. A régiónkban is beindult a verseny, amelybe Magyarország is be akar nevezni. A debreceni CATL-beruházás ennek a tervnek a része, amely által kilencezer új munkahely jönne létre – húzta alá. 

Az államtitkár szerint ugyanakkor fontos tény, hogy ugyanez a vállalat ugyanilyen gyárat épített a német Türingiában, ahol szocialisták és zöldek kormányoznak. Ebből is látszik, hogy nem az a bajuk, hogy akkumlátorgyár épül, hanem az, hogy Magyarországon. Ami első ránézésre tehát környezetvédelmi vitának tűnik, valójában egy élesedő gazdasági verseny magyarországi leágazása. 

A hazai baloldal pedig szépen csatlakozik ehhez a kampányhoz. Ennél már csak az lenne durvább, ha ezért pénzt kapnának külföldről, mondjuk dollárban – fogalmazott Dömötör Csaba.

 

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.