időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Orbán Viktor: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.02.03. 13:28 2023.02.03. 14:22
Orbán Viktor: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

 – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon, arra utalva, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke megerősítenék az EU határvédelmét. 

A miniszterelnök a bejegyzésében posztolta a Novinite.com cikkét, amely kitér arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár–török ​​határ irányítását határozta meg legsürgetőbb feladatként az EU szárazföldi határainak megerősítése kapcsán. Az Európai Parlament csütörtöki, a menekültügyről szóló vitája során az elnök úgy fogalmazott: a migráció európai probléma, amelyet európai eszközökkel kell megoldani. 

Erre reagálva fogalmazta meg Na ugye! kezdetű válaszát Orbán Viktor, utalva Magyarország sikeres migrációspolitikájára – a magyar kormányfő a migrációs válság 2015-ös kirobbanásától kezdve következetesen képviselte a fenti álláspontot.

A miniszterelnök által linkelt cikkből többek között az is kiderül, hogy Von der Leyen fejlesztené a a bolgár–török ​​határ infrastruktúráját, továbbá olyan felszerelést biztosítana, mint például drónok, radarok és egyéb megfigyelési eszközök. 

Ursula von der Leyen a napokban hangsúlyozta: fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

Senki sem szeret kerítést építeni, de ahol szükséges, meg kell tenni. A bizottságnak fel kell adnia az elhatározását, hogy nem fedezi a védekezésnek ezt a formáját – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője. Véleményéhez már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is csatlakozott.

 

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (Forrás: Facebook/Miniszterelnökség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.