Ursula von der Leyen: Érdekünk az erős külső határok biztosítása

Válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

2023. 02. 01. 17:23
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2023. február 1. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Brüsszelben 2023. február 1-jén. Az uniós törvényhozó testület az Európai Tanács február 9-én kezdõdõ kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját készíti elõ az ülésen. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő heti, soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó témájával, a migrációs kihívásokkal foglalkozó EP-vitán Ursula von der Leyen hangoztatta: az Európai Unió képes megerősíteni a határigazgatási képességeket, támogatni tudja a vonatkozó infrastruktúra létrehozását, és berendezéseket – például drónokat, radart és egyéb megfigyelési eszközöket – tud biztosítani a tagállami hatóságok részére.

Hangsúlyozta: fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Brüsszelben 2023. február 1-jén. Az uniós törvényhozó testület az Európai Tanács február 9-én kezdődő kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját készíti elő az ülésen. (Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.