időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Ursula von der Leyen: Érdekünk az erős külső határok biztosítása

2023.02.01. 17:23 2023.02.01. 17:28
Ursula von der Leyen: Érdekünk az erős külső határok biztosítása

Válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

A jövő heti, soron kívüli európai uniós csúcstalálkozó témájával, a migrációs kihívásokkal foglalkozó EP-vitán Ursula von der Leyen hangoztatta: az Európai Unió képes megerősíteni a határigazgatási képességeket, támogatni tudja a vonatkozó infrastruktúra létrehozását, és berendezéseket – például drónokat, radart és egyéb megfigyelési eszközöket – tud biztosítani a tagállami hatóságok részére.

Hangsúlyozta: fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Brüsszelben 2023. február 1-jén. Az uniós törvényhozó testület az Európai Tanács február 9-én kezdődő kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját készíti elő az ülésen. (Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.